Fotball

- Mourinho har mistet all kontakt med virkeligheten

Chelsea-sjefens siste utspill latterliggjøres.

- KJØPELAG: José Mourinho mener alle motstanderne i kampen om ligatittelen i England, forsøker å kjøpe den. - Før kjøpte vi tittelen. Nå forsøker alle de andre å gjøre det, sa Mourinho på en pressekonferanse etter treningskampen mot PSG natt til søndag.
  • Torgrim Gotland Bakke

På en pressekonferanse etter Chelseas treningskamp mot Paris St. Germain natt til søndag, uttalte José Mourinho seg om pengebruken til ligarivaler som Liverpool og Manchester United. Portugiseren anklager dem, og Chelseas andre utfordrere, for å forsøke å «kjøpe tittelen»

— I starten, når Mr Abramovitsj kom til Chelsea, kjøpte Chelsea tittelen. Nå er det de som kjøper tittelen, alle sammen. Det er opp til oss å være sterke og kjempe i mot dem og, åpenbart, forsøkje å vinne igjen uten de store investeringene, sier Mourinho.

Så langt i sommer har Chelsea «bare» signert Asmir Begovic fra Stoke, Nathan fra Atletico Paranaense og Radamel Falcao på lån fra Monaco.

- Har brukt over 13 milliarder

Independent-journalist Evan Bartlett svarte på Mourinhos sitater med en kommentar med tittelen «José Mourinho virker å ha mistet all kontakt med virkeligheten».

Journalisten påpeker at siden Abramovitsj tok over Chelsea i 2003, har russeren investert over 13 milliarder kroner i London-klubben. Og selv om de denne sommeren ikke har kastet om seg med penger, er det ikke lenge siden Mourinho selv handlet fra øverste hylle.

— Forhåpentligvis kan klubbens siste «mindre» investeringer som Cesc Fàbregas (338 millioner), Diego Costa (408 millioner), Nemanja Matic (268 millioner) og Juan Cuadrado (343 millioner) hjelpe dem, skriver Bartlett om Mourinhos sitat om at de må kjempe imot kjøpelagene.

Og Independent er ikke det eneste mediet som reagerer. På fronten av sin sportsside, spør The Mirror «Er du seriøs, José?» i overskriften til saken. Og på Twitter, skriver ESPN UK: «Med en alvorlig mine, anklager Mourinho rivalene for å forsøke å kjøpe sølvtøy...»

Chelsea med overskudd

Mourinho får også gjennomgå på av vanlige brukere på Twitter. Blant annet har flere publisert en oversikt over managerne som har brukt mest penger fra 2004 til 2014. Den topper Mourninho.

I sin tid i Chelsea, Inter og Real Madrid, har portugiserens lag handlet for €903 millioner, i overkant av 8,1 milliarder kroner.

Men i sommer har han og Chelsea forholdt seg relativt rolige enn så lenge, men det er de ikke alene om. Det spørs vel om Arsenal kjenner seg igjen i beskrivelsen som et lag som «kjøper tittelen».

Dette er pengebruken til de fem store i England så langt dette overgangsvinduet:

LagKjøpt forSolgt for  Differanse
Liverpool981 millioner kr474 millioner kr - 507 millioner kr
Manchester Utd970 millioner kr108 millioner kr - 862 millioner kr
Manchester City828 millioner kr 531 millioner kr - 297 millioner kr
Chelsea159 millioner kr 203 millioner kr     44 millioner kr
Arsenal127 millioner kr   23 millioner kr - 104 millioner kr

Les også

  1. Zlatans albueangrep på Terry skapte sterke reaksjoner: - Var med vilje

  2. 16-åring scoret da Chelsea fikk bank av New York Red Bulls

  3. Chelsea-fans straffes etter å ha nektet mørkhudet plass på t-banen

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Arsenal FC
  3. Manchester United
  4. Manchester City
  5. Liverpool FC
  6. José Mourinho