Fotball

- Jeg er sinnssykt glad for å være i Rosenborg

Først besøkte Yann-Erik de Lanlay gamle lagkamerater på spillerhotellet. Så scoret han – og sendte Viking ned fra medaljeplass.

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth

ROSENBORG — VIKING 2-0

TRONDHEIM (aftenbladet.no): - Men jeg håper de klarer det til slutt. Det fortjener Viking og supporterne.

Yann-Erik de Lanlay er Rosenborg-spiller. Men på de drøye to månedene som har gått etter overgangen til Trondheim, har han ikke helt klart å kvitte seg med følelsene for Stavanger og Viking. Derfor var han rask med å avbryte feiringen etter å ha ordnet 1-0 mot gamle lagkamerater på Lerkendal.

— Jeg glemte meg ut et lite sekund, men så tok jeg meg i det. Det handler om respekt, forklarer 23-åringen fra Vaulen til Aftenbladet.

Kontroversiell overgang

Lørdag kveld tok de Lanlay turen nedom Vikings spillerhotell ved Nidelven. Der hilste han på gamle lagkamerater og ønsket dem lykke til i medaljekampen. 24 timer senere scoret han og ble kåret til banens beste spiller da Rosenborg slo et slitent Viking-lag med 2-0. — Det var veldig spesielt før kampen. Spesielt da vi sto i spillertunnelen. Men på banen tenker du ikke så mye på hvem du spiller mot. Jeg synes i hvert fall vi vant fortjent, sier Rosenborg-vingen.

SCORET: Yann-Erik de Lanlay ble hetset etter overgangen fra Viking i sommer. - Jeg er sinnssykt glad for å være i Rosenborg, og har ikke angret ett sekund, sier 23-åringen, som spilte godt mot sin tidligere lagkompis André Danielsen. Foto: Morten Antonsen

Det var i midten av juli at Viking solgte Yann-Erik de Lanlay til Rosenborg. Overgangen kom som et sjokk på store deler av Stavanger. Reaksjonene som fulgte levnet ingen tvil om at de Lanlays tid som profil og favoritt i Stavanger var forbi. De Lanlay ble sjikanert og blant annet stemplet som judas og sviker.— Jeg gjorde meg kanskje ikke mer populær i kveld, sier de Lanlay og smiler beskjedent.

— Jeg hadde regnet med at det kom reaksjoner, men ikke så mye som det faktisk gjorde. Språkbruken var i overkant tøff. Men jeg tror folk har fått tenkt seg om nå. Jeg har i hvert fall ikke angret på at jeg gikk til Rosenborg, sier han.

Les også

De Lanlay ombestemte seg i siste øyeblikk

Mange endringer

For Kjell Jonevret og Viking ble søndagens kamp en tung bekreftelse på forskjellene mellom de to klubbene. Der Rosenborg kunne pumpe inn spillere i landslagsklasse fra benken, hadde Viking-treneren langt fra like mye å velge i da karantener og skader gjorde at han måtte gjøre en rekke endringer på laget som tapte 0-1 mot Sarpsborg i cupsemien torsdag. Bedre ble det heller ikke av at Samuel Adegbenro måtte gi seg med det som trolig er en lyskeskade midtveis i 1. omgang.

— Vi var slitne. Spesielt utover i kampen kunne du se det. Så hjalp det heller ikke å få 0-1 i ansiktet i første omgangs siste minutt. Da ble det tungt, forklarer Jonevret.

Om Yann-Erik de Lanlay hadde Vikings svenske trener følgende å si:

— Han dro til Rosenborg for å vinne medaljer og bli landslagsspiller, men han har jo ikke prestert så fantastisk bra her oppe, så det var sikkert kult for ham å score mot oss. Men jeg er ikke så overrasket over at han har fått det tungt. Det er tøff konkurranse om plassene på det laget.

Les også

De Lanlay nektet å juble da han scoret mot gamleklubben

Burde vært annullert

Både Jonevret og André Danielsen irriterte seg kraftig over at det ikke ble vinket i forkant av de Lanlays 1-0-scoring. Med to baller på banen, offside og én frisparksituasjon i forkant, var det bittert å slippe inn i omgangens siste sekund.

— Ingenting overrasker meg mer. I starten av sesongen var det noen som sa at dommerne holdt et høyere nivå enn spillerne i eliteserien. Det skjønner jeg ikke. Det er mye merkelig dømming. Utrolig mye rart, sier Danielsen og rister på hodet.

Denne søndagen var det imidlertid vanskelig å argumentere mot at Rosenborg var det beste laget. De løp mest, ville mest, kjempet best, scoret mål og skapte sjanser.

— Det har vært en tøff uke oppsummerte Kjell Jonevret på vei ut dørene på Lerkendal.

— Nå skal vi hjem og slikke sårene.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Viking FK
 4. Yann-Erik De Lanlay