Slik er Strandbergs dom etter triumfen

Mener Rosenborg var forferdelig svake i starten.

LITE IMPONERT: Stefan Strandberg kaller Rosenborgs første 20 minutter borte mot Stabæk "forferdelige".

NADDERUD/TRONDHEIM (adressa.no): — Spissene fikk herje altfor mye med oss. Vi var veldig svake. Skal jeg være ærlig så vet jeg ikke hvor gode de var. Vi fikk hevet oss veldig og tok over kampen, sier Stefan Strandberg tiladressa.no.

- Forferdelig svake

Han ble kastet innpå som midtbaneanker ettersom Ole Selnæs var ute med karantene. Rosenborg slet kraftig i første halvdel av første omgang og Stabæk ledet 2-0 allerede etter et kvarters spill.

Les også

Slik snudde Rosenborg mot Stabæk

— De første tjue var forferdelig svake, konstaterer Strandberg, som ikke vil si så mye om sin egen innsats.

— Det er opp til andre å avgjøre, men til å bli kastet inn uten å ha spilt der på lenge, så synes jeg det gikk greit.

- Lærte av Mjøndalen

Et straffemål av Pål André Helland og to nye scoringer av Alexander Søderlund sørget for at Rosenborg snudde kampen og fosser videre i jakten på seriegull. Til tross for at Helland ble utvist tjue minutter før slutt, klarte RBK å ro seieren i land.

— Vi skapte masse sjanser og da Pål ble utvist var det bare å trygge seieren. Vi løp ræva av oss for hverandre og det var nok til å ta tre poeng, oppsummerer Strandberg.

Jonas Svensson sier humoristisk at Rosenborg har lært av Mjøndalen, som snudde nettopp en 2-0-ledelse til Rosenborg til seier 12. mai.

Luke til Stabæk

— Der så vi at ingenting var umulig. Selv om Stabæk ledet 2-0, så følte jeg ikke at vi ble rundspilt. Vi kom litt dårlig ut og startet litt nervøst og slurvete. Vi har alltid hatt troen på at vi skulle komme tilbake, sier Svensson tiladressa.no.

— Det som er så fint med denne gjengen er at selv om vi får et par i fleisen, så har vi troen på at vi skal klare det, legger han til.

Med seieren på Nadderud skaffet Rosenborg seg en luke på fem poeng til Stabæk. Neste helg venter Tromsø på Lerkendal, før Vålerenga tar imot Rosenborg om to uker.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering