Høvlet over Glimt

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258376&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258376">Stabæk-Glimt 4-1:</a></strong> Det er blitt hevdet at Bodø/Glimt har spilt over evne hittil i sesongen. Serieleder Stabæk forsterket det inntrykket ved å vinne 4-1.</p>

BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEBEKKESTUA 20080803:Bodø-Glimts flyvende Trond Olsen i aksjon mot Stabæks Indridi Sigurdsson under eliteseriekampen mellom Stabæk og Bodø-Glimt på Nadderud stadion søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

LES OGSÅ: Annan til Blackburn

NADDERUD: Stabæk kjørte over Bodø/Glimt helt fra avspark i oppgjøret på Nadderud. Allerede etter 23 minutter sto det 3-0 til hjemmelaget, og resten av kampen ble en parademarsj for serielederen.

Det mest overraskende på Nadderud var at ingen av lagets superspisser Gunnarsson og Nannskog kom på scoringslisten. Gunnarsson selv er ikke like overrasket.

— Vi har flere ganger gått gjennom bortekampen mot Glimt, hvor vi ikke fikk til det spillet vi normalt opptrer med, og snakket mye om hvordan vi kan spille annerledes for å komme til sjanser. Nå fremstår vi enda smartere, bruker flere spillere i oppbyggingen bakfra og blir vanskeligere å stoppe. Samtidig trenger vi ikke å løpe etter ballen i 90. minutter. Ingen lag orker det i lengden, mener Gunnarsson.

Alle de tre første målene til Stabæk kom som et resultat av offensive løp fra backer og midtbanespillere. Henholdsvis Skjønsberg, Keller og Andersson tok plass foran Jonas Kolstad, og ble servert flotte forarbeid av bl.a. Daniel Nannskog. Svensken fremsto i dag som enda mer bevegelig enn normalt, og skaffet på den måten gode rom og scoringsmuligheter for medspillerne. En ny og effektiv dimensjon ser ut til å ha blitt lagt til Stabæk måte å angripe på.

Publikum på Nadderud var før kampen veldig spente på de tre nykommerne Farnerud, Sandberg og Palmason. Farnerud fikk muligheten kvarteret etter pause. Den tidligere Sporting Lisboa-spilleren markerte seg umiddelbart med to taklinger bakfra på Birkir Bjarnasson, før han falt mer til ro. Resten av kampen viste han stor ro og klokskap, og fremsto som en spiller Stabæk vil få god nytte av når gullet nå skal sikres utover høsten.

– Farnerud gjør et veldig godt innhopp i dag, mener Gunnarsson, som er strålende fornøyd med de nyinnkjøpte.

– Vi har sikret oss tre ekstremt gode forsterkninger. Det betyr at vi slipper overbelastninger nå fremover, og at vi kan rullere litt på spillere når vi skal spille 3 kamper i uka.

Tenkes det mye på seriegull innad i laget nå?

– Nei, egentlig tenker vi bare en kamp av gangen. Men det er klart det er deilig å ligge på toppen av tabellen. Nå får vi en viktig kamp mot Rosenborg. Vi kan få en luke til de andre lagene dersom vi vinner, men det er alltid vanskelige kamper på Lerkendal.

Skuffet Glimt-trener

Bodø/Glimt trener Kåre Ingebrigtsen var svært skuffet over hvordan guttene hans innledet oppgjøret på Nadderud.

– Det blir tøft når vi får 0-2 etter 14 min., og da er det i realiteten kjørt. Kan ikke opptre med angst i slike kamper, da må det gå galt. Vi vet hvordan Stabæk kommer, men vi klarer ikke stå imot. Og så går det jo ikke an å la 3 mann stå umarkert på dødball.

- Hvorfor blir det slik hver gang på bortebane?

- Jeg har ingen forklaring på hvorfor vi er så langt under pari på bortebane. Hvis noen kan fortelle meg det, kan vedkommende gjerne få jobben min. Når det er sagt, så er det vel ikke bare vi som plukker flere poeng på hjemmebane. Og det hører med at Stabæk er det beste laget vi har møtt denne sesongen.

Tiago Martins spilte heller ikke i dag for Bodø/Glimt, men derimot er Håvard Sakariassen tilbake i Glimt-trøya. En knapp halvtime ble det på Sakariassen, som gjorde bra i fra seg med flere gode avslutninger.

– Jeg registrerer at Håvard gjør et bra innhopp i dag, og det samme kan vi si om Anders Konradsen. Begge er høyaktuelle til spill i neste runde, forteller Ingebrigtsen, som ikke er like fornøyd med at Runar Berg må stå over neste kamp grunnet 3 gule kort.

– Dommeren var god når han dømte selv, men ikke like god når han overlot til Veigar Pall Gunnarsson å dømme. Han bør stole mer på seg selv, avslutter en smilende Kåre Ingebrigtsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk