Fotball

Tromsøs «Rosenborg-dödare»: - Ekstra stas å møte det laget

Magnus Andersen (29) har sikret TIL fire poeng i de to siste seriekampene mot Rosenborg. Nå øyner han ny sensasjon mot trønderne.

FORBEREDELSER: Magnus Andersen (til venstre) lytter mens Bård Flovik gir taktiske instrukser før søndagens storkamp mot Rosenborg. Til høyre Thomas Kind Bendiksen. Foto: Lars Eidissen

 • Lars Eidissen

29-åringen fra Øksfjord tegnet seg for TILs scoringer både i 1-1-kampen på Lerkendal i vår, og i 1-0-seieren på Alfheim høsten 2013, da laget likevel skled ned til 1.-divisjon i en ellers blytung sesong.

Les også

Solid billettsalg foran Tromsø-Rosenborg

— Det er alltid artig å møte dem. Vi vet at det blir mye publikum og at det er det beste laget i Norge. Det er en fin mulighet til å vise seg frem på og matches mot de beste spillerne i landet. Det er lett å være litt ekstra på tå hev da, selv om man skal være det til hver kamp , sier Andersen selv om statistikken.

Som TILs toppscorer gjennom tidende i europacupspill har Magnus Andersen generelt hatt for vane å score i større kamper.

— Det pleier som regel å gå bra mot de litt bedre lagene. Kanskje man er litt ekstra skjerpet uten at man vet det selv. Det er noe som trigger ekstra, det er det, sier 29-åringen.

Fullt fokus

I en turbulent tid for Tromsø Idrettslag varsler Andersen at spillerne er maksimalt forberedt for kamp.

— Vi er hundre prosent på de oppgavene vi skal gjøre. Kampen er noe alle gleder seg enormt til. Vi er der vi skal være.

Også TIL-trener Bård Flovik er offensiv før kampen.

— Vi møtes Norges beste lag, og vi gleder oss. Det er alle muligheter, men det handler om å Det er å være maks av oss selv. Vi må treffe på kampplanen og henge sammen som lag, sier Flovik.

- Er man mer opptatt av å demme opp for motstanderens styrker når det Rosenborg på motsatt halvdel?

— Det må vi passe oss for. Vi er på hjemmebane, og selvfølgelig skal vi møte et strålende godt fotball-lag. Men vi kan ikke bare ta hensyn til dem. Vi må vise at vi har noe å fare med vi også, foran vårt eget publikum, sier TIL-treneren.

God statistikk

Det er ikke bare Magnus Andersen som har en god statistikk mot Rosenborg. Det har TIL som lag også hjemme mot Rosenborg.

I de åtte siste seriekampene mellom lagene på Alfheim, har TIL kruttsterke fire seire, tre uavgjort og kun ett tap mot Norges største klubb.

— Hver kamp lever sine liv. Jeg tenker lite på det. Vi får ikke hjelp av andre enn de vi har i troppen her. Det er godt å høre at det finnes gode opplevelser her. Jeg håper at det fortsetter, sier Bård Flovik.

 1. Les også

  Solid billettsalg foran Tromsø-Rosenborg 

 2. Les også

  Tromsø og sparkede Steinar Nilsen: - Vi er ikke enige

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Tromsø IL

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Denne mannen er Rosenborgs verste mareritt

 2. FOTBALL

  - Lettere å legge en kampplan mot dem

 3. FOTBALL

  Treneren avslører grepene som har gjort Alfheim til «Fort» igjen

 4. FOTBALL

  To av dagens TIL-spillere var åtte år gamle forrige gang det ble seier mot Glimt

 5. FOTBALL

  Oppsiktsvekkende TIL-tall kan gjøre årets versjon av Gutan historiske

 6. FOTBALL

  TIL-keeperen hyllet som matchvinner: - Jeg kunne ikke vært mer glad