Fotball

Viking-spiss Veton Berisha er Vålerenga-aktuell

Veton Berisha er en av kandidatene til å erstatte Vidar Örn Kjartansson i Vålerenga.

TIL VIF? Veton Berisha kan ende i Oslo.
  • Stig Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Tirsdag aksepterte Vålerenga et bud på Kjartansson fra kinesiske Jiangsu. Oslo-klubben er klar på at islendingen skal erstattes og salget av 24-åringen skal ha vært så innbringende at klubben nå har midler til å bruke på nye spillere.

Les også

Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

Vålerenga er allerede i gang med å finne Kjartanssons erstatter, og etter det Aftenbladet kjenner til har Oslo-klubbens interesse for Berisha blusset opp igjen. Kjetil Rekdal forsøkte så sent som i fjor høst å sikre seg Viking-spissen, men den gangen satte Viking foten ned. Viking-ledelsen ønsket ikke å slippe Berisha til en konkurrerende norsk klubb.

Det skal også være interesse for Berisha blant mindre europeiske klubber, men det viktigste for 21-åringen er å komme seg til en klubb der han blir satset på og får masse spilletid.

Berisha har under seks måneder igjen av kontrakten med Viking. Han kan dermed fritt forhandle med hvilken som helst klubb og fra sommeren kan han forlate Viking gratis. Hvis Vålerenga eller andre klubber ønsker å hente ham i vinter, må de sannsynligvis ut med et mindre overgangsbeløp. Med så kort tid igjen av kontrakten er ikke markedsverdien til Berisha høy og 20-åringen har lenge vært klar på at han ikke ønsker å skrive en ny kontrakt med Viking. Til sammenligning ble Tommy Høiland sommeren 2013 solgt fra Sandnes Ulf til Molde for 1 million kroner. Høiland hadde den gangen under seks måneder igjen av kontrakten med Sandnes Ulf.

Les også

Nå sjekker Viking prisen på prøvespillerne

Dyr i drift

Berisha er en av spillerne som belaster Vikings lønnsbudsjett mest. Han har en månedslønn på 80.000 kroner, og etter det Aftenbladet kjenner til, har han også krav på ytterligere bonuser (signeringsbeløp) på flere hundre tusen kroner i løpet av det kommende halvåret. Det taler for at Viking vil gi slipp på spissen. Klubben er selv på jakt etter nye spillere, og et salg av Berisha vil frigjøre midler til den pågående spissjakten.

Viking-direktør Aren Larsen Økland avviser at det i januar har vært noen som helst form for dialog med Vålerenga.

— Kommer det klubber på banen som er interesserte så skal vi selvfølgelig vurdere det, sier Økland.

- Foretrekker dere at Berisha ikke går til en konkurrerende norsk klubb?

— Spilleren må selv finne ut av hva som er best for hans utvikling. Hvis vi har tilbud fra en norsk og en utenlandsk klubb, og økonomien i tilbudene er lik, vil vi selvfølgelig foretrekke at han går til utlandet. Konkurransesituasjonen i Norge er noe vi må ta med i vurderingen av alle tilbud vi får, sier Økland.

Les også

  1. Chikere aktuell for Sheriff Tiraspol

  2. Baker ofrer alt for Viking-kontrakt

Vil ha nigerianerne

Viking er fortsatt i dialog om hva det vil koste klubben å hente Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Abegbenro (19).

— Her er det snakk om to spillere som kommer fra to forskjellige klubber og som skal ha hver sin kontrakt. Vi har en dialog, og inntrykket av spillerne er veldig bra. I tillegg har vi Judd Baker på prøvespill, mens Osita Chikere skal prøvespille med Sheriff Tiraspol. Akkurat nå er det mye som skjer og vi må sette oss ned å samle trådene litt, sier Økland.

Austria Wien-spiss Ola Kamara har vært Viking-aktuell, men det kan bli vanskelig ettersom andre store klubber i Norge også skal være interesserte. Samtidig foretrekker Kamara å spille videre for en utenlandsk klubb og vil derfor vente fram til det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. januar før han bestemmer seg.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien