Fotball

Özil-magi sikret Arsenal tabelltoppen: - En av Europas beste spillere

Mesut Özil kan bli gull verdt for Arsenal. Mandag var han arkitekten bak nok en seier.

HELTEN: Mesut Özil har vært helt i en egen klasse for Arsenal denne sesongen. Her feirer han sammen med Hector Bellerin og Alex Oxlade Chamberlain.

Arsenal vant 2-0 hjemme mot Joshua Kings Bournemouth mandag. Seieren førte London-klubben til topps i Premier League.

— Vi var litt nølende i starten, men kom oss sakte, men sikkert inn i kampen. Etter det skuffende resultatet sist var det viktig å få med poengene her, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Ettersom serieleder Leicester ikke spiller sin kamp denne runden før tirsdag, ville Arsène Wenger føre Arsenal til tabelltoppen med seier over Bournemouth. Hovedstadsklubben var ute etter revansj etter å ha feilet med 0-4 borte mot Southampton på Boxing Day.

Wenger roterte på laget som følge av det tøffe juleprogrammet. Blant annet satte franskmannen inn midtstopper Gabriel Paulista. Det var et smart trekk av den rutinerte manageren.

Les også

  1. Sjansesløsing hindret etterlengtet opptur for van Gaal

  2. Skadekrise for Deila og Celtic

Özil sentral igjen

Etter 27 minutter slo Mesut Özil en perfekt corner. Paulista stanget ballen i mål og lagde 1-0. Det var brasilianerens første scoring i Premier League.

I annen omgang var Özil igjen sentral i et mål. Tyskeren spilte vegg med Olivier Giroud. Franskmannen vippet Özil igjennom alene med målvakt Artur Boruc med en lekker hælpasning. Özil satte inn 2-0, noe som var midtbanespillernes tredje mål for sesongen, men han har også hele 16 assist.

— Han er en av Europas beste spillere. Han er sensasjonelt god i posisjonen sin, fastslår Wenger.

King fra start

Norske King har slitt med skade etter at han ble matchvinner mot Manchester United tidligere i måneden. Mandag var spissen tilbake fra start og var livlig i innledningen, men klarte aldri å overliste målvakt Petr Cech. King fikk 80 minutter før han ble byttet ut.

Tapet var det første på seks kamper for nyopprykkede Bournemouth. Det gjør at klubben ligger på 16.-plass med tre poengs margin ned til Newcastle på nedrykksplass etter 19 spilte kamper.

Carroll sikret West Ham tre poeng

West Ham snudde fra 0-1 til 2-1 hjemme mot Southampton etter at Andy Carroll avgjorde kampen elleve minutter før slutt.

West Ham sikret seg sin første seier på hele åtte kamper og klatret opp til sjuendeplass med tre poeng mot Southampton.

London-klubben fikk en dårlig start da Shane Long fant Dusan Tadic foran mål. Serberen prikket inn 1-0 bak målvakt Adrian. Det er mulig at scoringen blir omgjort til selvmål av Carl Jenkinson i ettertid.

Før omgangen var over hadde «The Saints» flere muligheter til å doble ledelsen, men utnyttet ikke sjansene. Det skulle gjestene får svi for i annen omgang.

I det 69. minutt tråklet Michail Antonio seg inn i feltet. Vingen falt, men Southampton-spiller Victor Wanyama var uheldig da han klinket ballen i Antonio og i mål.

Ti minutter senere var snuoperasjonen et faktum da Enner Valencia fikk lagt inn. Antonio headet i tverrliggeren, men Carroll var på returen og ble matchvinner med sin 2-1-scoirng. (©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147251720-323
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Arsenal FC
  4. AFC Bournemouth