Fotball

Adidas-bonanza: Hvis Belgia spiller like bra som drakten er, vinner de VM

Høytidsdag for draktelskere: I dag kom ni nye Adidas-drakter før sommerens VM i Russland. Jeg synes Belgias drakt er aller best blant mange lekre drakter.

 • Eivind Aarre
  Eivind Aarre

Det er tydelig at Adidas sine designere denne gang har gått tilbake i tid for å finne inspirasjon til draktene. Se bare på motivet på tvers på Tyskland-drakten - det har en klar inspirasjon fra mønsteret på drakten til Vest-Tyskland da de vant VM i 1990. Denne drakten har for øvrig blitt kåret til tidenes beste.

Spania-drakten er en modernisert versjon av hvordan laget så ut under VM i 19945, mens Belgias smykke av en drakt viser tilbake til hvordan laget så ut i EM-sluttspillet i 1984.

Belgia

Vår vurdering:

6 av 6

Her er det faktisk ingen ting å trekke for! Adidas kom med to glimrende Belgia-drakter til EM i 2016, og følger her opp med en moderne tolkning av 1984-drakten. Den tolkningen er helt i toppklassen.

1984-versjonen er til og med forbedret, siden det ikke er et hvitt felt bak mønsteret på framsiden av drakten. Bare for å smøre inn at dette er en klassedrakt, så er Adidas-stripene lagt en rødtone mørkere enn resten av drakten. Ah, lekkert!

Spania

Vår vurdering:

5 av 6

Spanias drakt er svært lik den som ble brukt i VM i 1994. Versjonen er noe modernisert, og dette er en flott drakt. Likevel mangler den det lille ekstra for å nå helt opp. Fiffig grep med at Adidas-stripene er lenger fremme på skulderen enn vanlig. Jeg håper og tror at buksene blir i samme mørkeblå fargen som i 1994-versjonen.

Tyskland

Vår vurdering:

5 av 6

Die Mannschaft får denne gang en drakt som viser tilbake til 1990, da laget vant VM som Vest-Tyskland under Franz Beckenbauers ledelse. Det ville blitt feil å lage en tro kopi av 1990-drakten, og i stedet har Adidas gått for et monokromt mønster der flaggfargene pleide å være. Tittelforsvarerne kommer med en nydelig drakt også denne gang!

Argentina

Vår vurdering:

5 av 6

Argentinas drakter er det ikke så mye å gjøre med fra gang til gang. Denne gang er det 1998-versjonen som får en remake, og det i litt modernisert versjon. Legg merke til den grafiske effekten i de lysewblå stripene, som får drakten til nærmest å se ut som et flagg som vaier i vinden.

Colombia

Vår vurdering:

5 av 6

Nok en retro-inspirert drakt med en moderne vri. Her er det 1990-drakten (tenk Carlos Valderrama og håret hans) som feires med denne drakten. Ganske så vellykket, og en stilren drakt.

Mexico

Vår vurdering:

4 av 6

Her hentes nok et retro-element inn, men i modernisert versjon. I 1991/92 kom Adidas med Equipment-kolleksjonen, (følg lenken for Liverpools drakt fra denne sesongen), og drakter med brede Adidas-striper på skuldrene. Mønsteret på sidene spiller på dette, og det gjøres ganske vellykket. Helt grei drakt.

Vår vurdering:

4 av 6

Dette er etter min mening ikke blant de mest vellykkede Japan-draktene fra de siste årene. Jeg synes det blir litt vel mye mønster i fronten. Fin drakt, men Adidas kan bedre enn dette.

Sverige

Vår vurdering:

4 av 6

Sverige skal ut i playoff mot Italia, så det er langt fraq sikkert at vi får se denne i VM, men jeg tar den med uansett. I denne drakten finnes det et mønster en kjenner igjen fra slutten av 1980-tallet. Det løfter en ellers ganske så ordinær drakt. Pluss for at Adidas-stripene går ned langs sidene.

Russland

Vår vurdering:

2 av 6

Her lurer jeg fælt på hva Adidas har tenkt på. Jeg skjønner jo at dette skal være en retro-drakt, men da holder det ikke å finne fram designet fra 1990-tallet og ikke tilføre noen moderne elementer. Russland har hatt en lang rekke med flotte Adidas-drakter de siste årene, men her stopper det altså helt opp. Skuffende.

Hva synes du? Legg inn kommentar nederst på siden!

 • DRAKTBLOGGEN, SAMLESIDE
 • DRAKTBLOGGEN PÅ FACEBOOK
 • FØLG MEG PÅ TWITTER
 • BLOGGERENS DRAKTSAMLING

Les mer om

 1. Argentinas herrelandslag fotball
 2. Belgias herrelandslag fotball
 3. Japans herrelandslag fotball
 4. Mexicos herrelandslag fotball
 5. Adidas
 6. Russlands herrelandslag fotball
 7. Spanias herrelandslag fotball