Solskjærs menn ble rystet i Europa. Så slo de tilbake.

Manchester United hang en stund i tauene, men kontrollerte til slutt inn et greit borteresultat i Europa League.

Ole Gunnar Solskjær under torsdagens kamp i Europa League-
  • Bernt Harald Brennevann

Brugge - Manchester United 1–1

Med uavgjort i Belgia har United skjebnen i egne hender. Ole Gunnar Solskjærs menn er klare favoritter til å fullføre jobben på Old Trafford og ta seg til åttendedelsfinale i den nest gjeveste europacupen. Returmøtet spilles allerede førstkommende torsdag.

Europa League er viktig for Solskjær. En finaleseier her vil gi United en alternativ vei tilbake til lukrative Champions League. Den kan være fin å ha i bakhånd i tilfelle de rødkledde ikke kvalifiserer seg via hjemlig seriespill.

Det var ut av ingenting at Anthony Martial ordnet 1–1 etter 36 minutter. Nådeløst utnyttet franskmannen en kjempefeil etter et Brugge-innkast.

Brandon Mechele var i ferd med å motta ballen, men Martial kom ham i forkjøpet og fikk klar bane på en kontring. Alene med hjemmelagets keeper Simon Mignolet scoret han sikkert.

Målet vekket et slapt Manchester United-lag, som kom til kampen med seks endringer fra startoppstillingen i mandagens 2–0-seier borte mot Chelsea. Like før pause var Martial kun en ball i stolpen unna å bli tomålsscorer.

Manchester United-spillerne jubler etter Anthony Martials utligningsmål i Brugge.

Får kjeft for taktikken

Solskjærs valg med å bytte ut halve laget fikk Samuel Luckhurst i lokalavisen Manchester Evening News til å reagere skarpt på Twitter:

«Jeg kan ikke forstå hvorfor Solskjær gjør seks endringer og tar i bruk en ny formasjon i en turnering som kan kvalifisere United for Champions League. Brugge spilte uavgjort borte mot Real Madrid, og Uniteds startellever mot Colchester var bedre enn denne», skrev Luckhurst en halvtime ut i oppgjøret.

Han lot kristiansunderen også få unngjelde i kampreferatet. Der er overskriften «Martial reddet Manchester United etter Solskjærs taktiske feil».

Solskjær oppgitt

I regnværet fikk gjestene fra Manchester en svært rufsete start. Solskjærs utvalgte slet spesielt med å håndtere Emmanuel Dennis, som i første omgang viste hvorfor han også var en håndfull for Real Madrid i høstens gruppespill i Champions League.

Etter et kvarter kunne spissen vippe et utspark fra egen keeper over en utrusende Sergio Romero. Situasjonen oppsto da bortelaget var uoppmerksom etter et hjørnespark, og det utnyttet Mignolet til fulle. Den tidligere Liverpool-målvakten knallet ballen rett i bakrom, og fra 20 meter sendte Dennis en lobb i det åpne United-buret.

Scoringen ble starten på en periode der Manchester United virkelig fikk kjørt seg. TV-kameraene fanget opp en betenkt Solskjær på sidelinjen.

Etter kampen var Solskjær oppgitt over måten United fikk baklengsmålet på.

– Vi ga dem et mål, og de ga oss et mål. Det var noen øyeblikk hvor vi skrudde av, og det var skuffende. Vi var ikke helt på fra start av, men fikk uavgjort og et bortemål, sa han ifølge TV 2.

Solskjær la til at United skulle hatt et hjørnespark i forkant av Brugges scoring. Han påpekte også at balle rullet da Mignolet slo det målgivende utsparket.

– Hva er poenget med videodømming? Men det er ikke noe å gjøre med nå. Det var kanskje en corner i forkant, og ballen rullet definitivt. Men vi burde tatt hånd om den langpasningen uansett. Vi burde ikke tillate slike mål. Det er altfor enkelt.

Solskjær fikk en del å tenke på i førsteomgangen mot Brugge.

Straffe?

Allerede før 1–0-scoringen så Solskjær faresignaler. Kampen var ikke engang tre minutter gammel da Brugge fikk den første av det som skulle bli en rekke farlige situasjoner. Etter et kjapt innkast skar Dennis innover fra høyre, vendte bort United-kaptein Maguire og sendte ballen inn foran et åpent mål. Nemanja Matic fikk til slutt klarert unna via en motspiller.

Samtidig slapp Manchester United unna det som luktet et klart straffespark til hjemmelaget. TV-bildene viste at Dennis ble felt av Romero idet spissen spilte ballen videre. United-målvakten satte en fot i skinnleggen, men det kom ingen reaksjoner fra kampleder eller videorommet.

Det var lite som skjedde i annen omgang. United presset på for seier i sluttminuttene, men slitne verter holdt unna. Brugges største sjanse etter pause kom da Odilon Kossounou var fri på vei mot mål. Dessverre for hjemmelaget klarte han ikke å avslutte skikkelig.

Manchester United har et tettpakket program i ukene som kommer. I løpet av den neste måneden skal klubben spille syv kamper, og det blir to til ved avansement i Europa League.