Fotball

Målløs Haaland ble vitne til søppelstorm på banen

Erling Braut Haaland gikk målløs av banen for kun andre gang i sin Dortmund-karriere mot Freiburg.

Erling Braut Haaland spilte en halvtime mot Freiburg.
 • Anders Møllersen

Borussia Dortmund – Freiburg 1–0

Det var ventet at Erling Braut Haaland uansett skulle starte på benken i kampen mot Freiburg, etter et tett kampprogram og store prestasjoner av den norske unggutten.

Les også

Skandalescener i Tyskland: Bayern München-kamp stoppet etter tribunehets

Da Dortmund også rapporterte før kampen av Haaland har slitt med magen den siste uken, var det ikke overraskende at nordmannen satt godt påkledd på benken da kampen startet.

Uten Haaland tok Dortmund oppskriftsmessig ledelsen med et annet stjerneskudd, Jadon Sancho, etter 15 minutter. Men flere mål ble det ikke, selv om Haaland kom inn som innbytter etter en drøy time spilt.

19-åringen kom kun til et par halvsjanser i sitt innhopp. Men Haaland kunne likevel feire seier og fortsatt tredjeplass med sine lagkamerater.

Forrige gang Haaland ikke scoret for Dortmund var hans andre kamp i Bundesliga-karrieren, borte mot Leverkusen i starten av februar.

Les også

Spansk storavis: Haaland favoritt til å bli Real Madrids neste spiss

Søppelstorm

Jadon Sancho har vært ellevill for Dortmund denne sesongen og fornektet seg ikke da han fikk sjansen til å ekspedere ballen i mål etter kvarteret spilt. Det var Thorgan Hazard som dro av tre mann, før han fant Sancho på tvers som fikk stå helt alene å sette ballen i det åpne mål.

Dortmund fortsatte å holde ballen i laget, men etter rundet tjue minutter var det et væromslag som tok over oppmerksomheten. Det har vært spådd vind i storm styrke i området, og man kunne se anelser av det da søppel fra tribunene blåste fritt og etter hvert fylte store deler av banen.

Det blåste mye søppel fra tribunene ut på banen en liten periode i første omgang.

Været gjorde det vanskelig for lagene å produsere sjanser, og det var ikke stort fra noen av lagene før pause.

Mens Haaland skiftet og fikk sine siste instrukser på benken var Julian Brandt svært nære å øke til 2–0. Brandt dro seg fri på 20 meter, men skuddet strøk så vidt utenfor stolpen. Det var det siste han gjorde før han ble erstattet av Haaland.

Nye koronavirus-rutiner på stadion

Den norske spissen holdt på å bli spilt til en avslutning umiddelbart etter å ha entret banen, men dessverre for Dortmund skled Haaland rett før han skulle motta ballen på seks meter.

I stedet var det Freiburg som var utrolig nære en utligning etter 75 minutter. Et innlegg mot Nils Petersen ble headet mot mål av tyskeren, og forbi en utrustende keeper, men Lukasz Piszczek reddet på streken.

Dortmund prøvde å kontrollere seg til seieren mot slutten, men kunne fått 2–0 kort tid før slutt da Achraf Hakimi skjøt via en forsvarer og i tverrliggeren.

Sikkerhetsvaktene brukte hansker mens de visitterte tilskuerne.
Fansen vasket hendene for å begrense smittefare under lørdagens kamp.

Frykten for det nye koronaviruset hadde også inntatt Dortmunds hjemmearena før lørdagens oppgjør. Storlaget har økt renholdet og satt ut en rekke med dispensere med antibakteriell såpe for fansen.

Sikkerhetssjekken ble også gjennomført med hansker for å begrense en eventuell smittefare.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5