Kristiansund scoret seks minutter på overtid. Snakkisen etterpå var en albue

Kristiansunds Aliou Coly har vært mye i søkelyset for sin oppførsel. I 1-0-seieren mot Tromsø stjal han overskriftene igjen. KBK vant langt ut i overtiden.

Senegaleseren var utelatt fra nordmøringenes tropp mot Strømsgodset forrige helg som følge av utenomsportslig fokus. Mot Ranheim sparket 28-åringen mot Aleksander Foosnæs før han etter kampen uttalte at han følte seg forskjellsbehandlet av dommere siden han var afrikaner.

I november plantet Kristiansund-spilleren en albue i Branns Taijo Teniste og ble følgelig straffet med tre kampers karantene.

Søndag kveld endte Coly på ny i søkelyset da Tromsøs Juha Pirinen ble liggende på overtid i første omgang. Videobildene viste kontakt mellom Colys albue og Pirinens hode uten at dommer Kristoffer Hagenes fikk med seg noe straffbart.

Forsvarer Coly

Etter kampslutt hadde Kristiansund-trener Christian Michelsen ikke sett situasjonen, men han ba Fotball-Norge legge ballen død.

– Vi hadde en veldig god dialog med Aliou etter Ranheim-kampen. Han var ikke med til Godset som en konsekvens, og da var vi ferdig. Nå synes jeg Fotball-Norge bør se litt fremover. Det er episoder i hver kamp, og det er noen som er involvert oftere enn andre. Det handler om spillestil og så videre, men nå må vi legge lokk på saken, sa Michelsen.

– Det er veldig enkelt nå å gå i den fella at alt Coly gjør må følges med lupe for å finne ting. Nå må man slutte, fortsatte KBK-treneren.

Uforskyldt?

I Eurosports studio valgte ekspertpanelet også å frikjenne Coly etter å ha studert bildene nærmere. Men KBK-spillerens oppførsel kommer til å bli diskutert videre.

– Det er mulig han (Pirinen) løper inn i Coly der. Det ville jo vært fryktelig overraskende hvis Coly ikke klarer å holde seg i skinnet, mente Kjetil Rekdal før han konkluderte:

– Han (Pirinen) løper inn i skulderen hans.

Meinhard Egilsson Olsen sikret 1-0-seier for Kristiansund mot Tromsø.

Overtidsscoring

Det medisinske apparatet fikk en travel kamp på Kristiansund stadion. Allerede etter halvspilt omgang måtte vertenes Bent Sørmo og gjestenes Artjom Sokol kaste inn håndkleet. Verst var det etter timen da Tromsø-kaptein Simen Wangberg fikk en ekkel vridning i kneet og måtte ut på båre.

Etter sideskiftet var Coly nære med å sende vertene i ledelsen, men skuddforsøket ble avverget av Gudmund Kongshavn. Kvarteret før slutt vartet Morten Gamst Pedersen og Robert Taylor opp med vakkert veggspill, men skuddet ble blokkert.

Like før slutt fikk Marcus Holmgren Pedersen marsjordre da han fratok Thomas Amang en åpenbar scoringsmulighet. Tross frispark i godt posisjon klarte Christoffer Aasbak ikke å overliste Kongshavn.

En rekke skadesituasjoner resulterte i hele syv tilleggsminutter. I overtall utnyttet Christian Michelsens menn tiden best. Med 96 minutter på klokken sendte Meinhard Egilsson Olsen hjemmefansen til himmels da han fyrte av på brystpasningen til Liridon Kalludra.

– Det var en jævla deilig følelse. Det var mange følelser. Å score mitt første eliteseriemål i min andre kamp er noe jeg kommer til å huske, sa matchvinneren fra Færøyene.

Resultatet gjør en lang tur enda lenger for Tromsø. Laget står med fire poeng etter seks kamper, mens Kristiansund har ti.

(©NTB)