Fotball

Egersund er ubeseiret på hjemmebane

Vant mot Stord.

Egersunds spanske back Miguel Diez ble kåret til hjemmelagets beste spiller. I bakgrunnen Espen Rasmussen.
  • Kjell Åvendal

Med seier over allerede nedrykksklare Stord ble Egersund det eneste laget i våre tre øverste divisjoner som gikk ubeseiret gjennom serieesongen på hjemmebane. Stord fikk til tider fikk ha ballen mye, særlig i første omgang, men hjemmelaget var best i å omsatte sjanser til scoringer. Seieren var derfor fortjent nok, selv om det til tider var et noe uinspirert Egersundslag som sesongavsluttet foran hjemmepublikummet.

Fornøyd

Trener Bengt Sæternes var allikevel godt fornøyd etter det som har vært Egersunds beste sesong i serien på over 50 år. — I dag var banen våt og tung, og vi brukte en stund før vi kom skikkelig i gang. Men etter hvert skapte vi nok sjanser til at jeg synes seieren var fortjent. Og sesongen sett under ett må vi være veldig bra fornøyde med å bli nummer to, og oppnå en plassering det er svært lenge siden klubben har vært i nærheten av, sier EIK-treneren.

Det var Stord som kom best i gang i Egersund, men det drøyde helt til slutten av omgangen før den første scoringen kom. Målet var signert Vegard Meling Nesse, som satte inn sitt andre for sesongen på halv volley fra 11-12 meters hold, i det som bare var hans tredje kamp for klubben etter overgangen fra Bremnes i sommer.

Men bare tre minutter senere utlignet Kenneth Grande på et godt plassert skudd fra 20 meters hold, etter at Stord først hadde halvklarert et par sjanser inne i feltet.

Overtak

Første del av andre omgang ble nokså jevnspilt, men utover omgangen tilrev Egersund seg et spillemessig overtak. Vinnermålet kom da et kvarter gjenstod og var signert den danske spissen Christian Andreasen, som headet inn etter et flott innlegg fra landsmannen Mads Nørby Madsen. I det hele tatt kan man nok lure litt på hvor Egersund hadde vært uten lagets fire danske spillere, som alle har vært særdeles vellykkede signeringer. Nicolai Geertsen var ute med en kneskade i dag, men stopperkollega Dennis Nielsen var blant lagets beste, sammen med Madsen og den spanske backen Miguel Diez. Ellers var det store variasjoner i prestasjonene fra hjemmelagets spillere, som uansett kan være stolte både av hjemmestatistikken og sesongen sett under ett.

Stord må ned

For Stord blir det å begynne på nytt i tredje divisjon neste sesong, men med et ungt og talentfullt mannskap vil nok laget fra Sunnhordland allerede i 2015 være med og kjempe om opprykk igjen:

— Kampen i dag oppsummerte vel en del av det som har vært vårt problem gjennom hele sesongen. Til tider lå vi kompakt og bra defensivt, og klarte også å trøkke litt på framover, men på bortebane må vi sette de få sjansene vi får. Scoringene til Egersund kommer også etter markeringssvikt i forsvaret vårt, og det er slike detaljer som gjør at vi rykker ned, sier Stords trener Øyvind Mellemstrand, som ikke blir med spillerne neste sesong: - Timingen er ikke den rette ennå, sier Mellemstrand med et lurt smil.

God kontroll

Og om Bengt Sæternes slett ikke definitivt sa at han blir med Egersund videre også i 2015, følte vi vel at han antydet nettopp det når vi spurte om hvordan planene var:

— Jeg har hele tiden hatt løpende dialog med klubbledelsen, og klubben har også kommet langt når det gjelder spillerlogistikken. Så jeg føler at vi har god kontroll når det gjelder neste sesong, avslutter Sæternes.

Kampfakta:

Egersund - Stord 2-1 (1-1)

Idrettsparken, 231 tilskuere

Scoringene: 0-1 Vegard Meling Nesse (37), 1-1 Kenneth Grande (40), 2-1 Christian Andreasen (76)

Dommer: Daniel Higraff, Brodd

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Stord Sunnhordland FK
  3. Egersunds IK