Fotball

Eggen om Solskjærs Molde-comeback: - Hvorfor skal han ikke kunne lykkes igjen?

Nils Arne Eggen vendte tilbake med suksess, Steinar Nilsen fikk sparken. Dette mener de om Solskjærs Molde-retur.

HAR TROEN PÅ SOLSKJÆR: Trenerlegende Nils Arne Eggen tror Ole Gunnar Solskjær kan føre Molde til nye triumfer. Foto: NTB scanpix

 • Daniel Røed-Johansen
  Daniel Røed-Johansen

Onsdag ble Ole Gunnar Solskjær presentert som Moldes nye manager. Etter åtte månder som Cardiff-manager og en friperiode på ett år vender Solskjær tilbake til klubben han var trener for i tre sesonger.

Trenerlegenden Nils Arne Eggen har trent Rosenborg i flere perioder. Da han kom tilbake som midlertidig RBK-sjef i 2010, ledet han klubben til seriegull.

Dette mener Lars Tjærnås om Solskjærs comenack:

Les også

«Molde måtte komme opp med noe helt spesielt. Det har de gjort.»

Eggen ser ingen grunn til at Solskjær ikke skal lykkes med sitt andre Molde-prosjekt.

— Han gjorde det godt sist, så hvorfor skal han ikke kunne lykkes igjen? Vi trenger dyktige fotballfolk i Norge, men det er mange faktorer som skaper et godt fotballag. En god trener er viktig, men det handler mye om spillerne, sier Eggen til Aftenposten.

- Fordel å kjenne miljøet

Nyheten om ansettelsen av Solskjær ble tatt imot med åpne armer av Molde-spillerne onsdag. Eggen mener det er en klar fordel at Solskjær kjenner klubben godt.

— Det er ikke noe problem å vende tilbake. Det er egentlig bare en fordel, for da kjenner du miljøet du skal inn i. Det er veldig bra at Ole Gunnar er tilbake, men han må sette i gang før vi snakker så mye mer om det, sier Eggen.

Sist sesong ble Molde suverene seriemestere under Tor Ole Skulleruds ledelse. Tre runder før slutt ligger klubben nå på en 7.-plass i eliteserien.

- Rosenborg har rykket fra denne sesongen. Hvordan tror du duellen med Molde blir neste sesong?

— Det er vanskelig å si. Molde har vært gode i år, men de har vært litt uheldige resultatmessig. I enkeltkamper har de vært glitrende. Når Ole Gunnar er tilbake er det kjempebra og et løft for Molde, men vi skal huske på at Herr Skullerud vant dobbelen i fjor. Ole Gunnar er fortsatt en ung mann, og at han er tilbake er noe norsk fotball trenger. Det er først og fremst bra for Molde, men også for Tippeligaen, som begynner å bli ganske bra nå. Det ser vi på resultatene i Europa. Jeg ønsker Molde lykke til i kveld, sier Eggen.

Molde tar torsdag kveld imot Celtic i Europa League.

Les også

TV 2-Davy spådde Brann-nedtur: - Rykker ikke opp med bravur

Steinar Nilsen: — Fordeler og ulemper

Steinar Nilsen er en annen trenerprofil som har gjort comeback i klubben han tidligere fra trener for. I 2013 vendte han tilbake til Tromsø. Det gikk imidlertid ikke like bra som for Eggen. I august fikk han sparken i klubben.

Steinar Nilsen mener det er fordeler og ulemper ved å vende tilbake som trener i en klubb. Foto: NTB Scanpix

Han mener det kan være både fordeler og ulemper med å vende tilbake til en tidligere klubb.— Fordelen er at partene kjenner hverandre godt, og man vet hva man går til. Det er ekstremt positivt. Men grunnen til at klubben vil ha en trener tilbake er tidligere suksess, og man ønsker å gjenskape den suksessen. Det kan være en ulempe. Man er ikke vant til at det skal være motgang, og får man det, kan det fort bli litt støy. Fordi forventningene er høye og man er bortskjemt med veldig positive resultater forbundet til denne personen, sier Nilsen til Aftenposten.

Han føler seg imidlertid trygg på at Solskjærs Molde-retur blir en suksesshistorie.

— Jeg tror det blir kjempebra. Kun på bakgrunn i at han har lært veldig mye fra sist han var der. Han har flere gode erfaringer å ta med seg inn i en utfordrende jobb. Som leder blir du bedre gjennom opplevelse, og han har mer i sekken nå enn før. Jeg er veldig sikker på at det blir bra. I tillegg har organisasjonen kjent på når det butter litt imot og ting ikke har gått helt som forventet. Alle har lært, alle er blitt klokere, og det kommer Molde til å høste fruktene av, fastslår Nilsen, som mener det er gledelig for norsk fotball at Solskjær er tilbake for fullt i Fotball-Norge.

Han er kanske den største profilen norsk fotball har avlet frem. Det er alltid godt å fåslike profiler tilbake til Tippeligaen, sier Steinar Nilsen.

 1. Les også

  Gjelsten: - En lykkelig dag for Molde Fotballklubb

 2. Les også

  Rindarøy hyller Solskjær: - Den beste treneren som har vært i Molde

 3. Les også

  Molde-direktøren avviser konflikter med Solskjær

 4. Les også

  Solskjær presentert som Molde-trener: - Har savnet å spille store kamper

 5. Les også

  Solskjær-suksess kan fort bety nytt bråk

 6. Les også

  Stort spleiselag sikret avtalen med Solskjær

 7. Les også

  Rekdal om Solskjærs comeback: - Kult

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Ole Gunnar Solskjær
 4. Steinar Nilsen

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  «Molde måtte komme opp med noe helt spesielt. Det har de gjort.»

 2. FOTBALL

  Rekdal om Solskjærs comeback: - Kult

 3. FOTBALL

  Han ble hentet hjem av Solskjær. Dette sier Eikrem om Manchester United-sjokket

 4. FOTBALL

  Her er Solskjær tilbake i Molde: - Jeg er sulten igjen

 5. FOTBALL

  «I Molde har folk mast i tre år om at Ole Gunnar Solskjær må få sparken. I Manchester jubler de for at han er sjef i verdens største fotballklubb.»

 6. FOTBALL

  Sarpsborg-treneren hyller sin tidligere Molde-kollega: – Det er han som bør trekkes fram