Fotball

De har scoret ett mål på 25 kamper

Duoen som skulle vært Norges målmaskiner sliter med å finne veien til mål.

Mohammed Abdellaoue, til venstre, og Tarik Elyounoussi sliter med uttellingen både i klubblaget og for landslaget.
  • Kurt B. M. Haugli

PRAHA (Aftenposten.no): De skulle vært Norges målmaskiner. De er det ikke, men Mohammed Abdellaoue og Tarik Elyounoussi er fornøyde likevel.

DIREKTE 18.30: Tsjekkia — Norge

Begge skiftet klubb foran denne sesongen, begge har slitt med trenertillit og begge har slitt med det som er viktigst for en angriper – score mål.

Totalt har Abdellaoue og Elyounoussi vært i aksjon i 25 seriekamper for sine klubber i Tyskland inneværende sesong.

Abdellaoue har startet sju kamper for Stuttgart og kommet innpå i fem. Elyounussi har fått tillit fra start i ni og blitt byttet inn i fire.

Abdellaoues scoring hjemme mot Mainz i januar i år er den eneste de norske spissene står bokført så langt i Bundesliga-sesongen 2013/2014. ## Har fortsatt troen

— Det gjelder å finne rytmen og spille på seg selvtillit. Jeg har vist det før, og jeg vet at jeg kan score mål. Jeg er ikke så veldig bekymret for at ikke målene skal komme, sier en avslappet Abdellaoue.

Moa Abdellaoue etablerte seg først i Bundesliga. Etter tre sesonger i Hannover gikk han til Stuttgart i sommer. Det har blitt med 12 kamper og ett mål. 25. januar scoret han da Stuttgart tapte 1-2 for Mainz. Men det er ting som tyder på at han nå er inne i førsteelleveren til manager Thomas Schneider.

— Som spiss ønsker du alltid å score mål. Da hjelper det å være på banen og det har jeg vært i de siste kampene, sier Moa Abdellaoue.

Formsvikt

Tarik Elyounoussi er en annen mann som skulle være målfarlig. Han gikk fra Rosenborg til Hoffenheim i sommer.

Sist han hadde nettkjenning i serien var 16. mai i fjor da han scoret for Rosenborg mot Sarpsborg. I Hoffenheim står han med null i målprotokollen. Sist helg satt han på tribunen da laget hans vant 6-2 mot Wolfsburg.

— Akkurat det var taktiske årsaker, sier Tarik Elyounoussi til Aftenposten.no.

- Blir du ikke frustrert når du ikke får spille?

— Nei overhode ikke. Jeg har spilt en del, og jeg har fått med meg mye. Formen er ikke på topp akkurat nå, så da aksepterer jeg det. Når formen er dårlig er det greit. Det er min første sesong i Bundesliga, sier Elyounoussi.

Han forklarer manglende uttelling i form av mål med at han har plass på kanten og der har han fått en del defensive oppgaver.

— Jeg skulle gjerne scoret mer og kommet til flere målsjanser. Det er ingen vits å tenke for mye på det. Må bare komme i skikkelig form, sier den tidligere RBK-spilleren.

Ikke bare fotball som er viktig

Han prøvde seg i nederlandske Heerenveen. Det endte med retur til norsk fotball etter tre år. Nå er 26-åringen tilbake som utenlandsproff og trives kanskje bedre enn noen gang som fotballspiller.

— Det er en fantastisk klubb jeg er kommet til. Det er veldig bra folk i klubben og laget er veldig godt sammensveiset. Hoffenheim har innført en ny politikk. De signerer ikke bare fotballspillere, men ser på hele personligheten til den som skal få være med. Spillerne må passe inn i spillergruppen og skal være med på å skape en god og sunn garderobekultur.

På 28 landskamper har Elyounoussi sju mål. Forrige gang han var på scorlingslisten var mot Kypros i september i fjor.

Abdellaoue har sju mål på 31 kamper. Forrige nettkjenning var i privatlandskampen mot Sverige i august i fjor.

I kveld skal de forsøke å bedre på den statistikken i privatlandskampen mot Tsjekkia.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Tsjekkias herrelandslag fotball