Fotball

Suarez i tårer - Liverpool rotet bort 3-0-ledelse

To Dwight Gayle-mål fullførte et sjokkerende Crystal Palace-comeback.

TRØST: Steven Gerrard måtte trøste Luis Suarez etter poengtapet.
 • Nicholas Bergh
  Journalist

For tre år siden spilte Dwight Gayle på nivå ni. Mandag scoret han to mål som etter alt å dømme avgjør gullracet i Premier League.

Da Crystal Palace-angriperen kom inn ledet Liverpool 3-0, og så dermed ut til å legge press på Manchester City i gullkampen. Da fløyesignalet gikk hadde Gayle scoret de to siste målene i et utrolig comeback, som førte til at Crystal Palace gikk fra 0-3 til 3-3 på 10 minutter.

— Vi visste vi kunne komme tilbake, for vi vet vi er et godt lag, sier Gayle i et intervju vist på TV2. — Det er fint å påvirke tittelracet, men det er ikke avgjort ennå, fortsetter Gayle.

For Liverpool, som tilsynelatende ledet komfortabelt etter mål fra Joe Allen, Daniel Sturridge og Luis Suarez, blir kollapsen trolig svært kostbar.

Nå vil Manchester City nemlig kun trenge fire poeng i sine to siste kamper, hjemme mot nedre halvdel-lagene Aston Villa og West Ham, for å snyte Liverpool får deres første ligatittel siden 1990. ## - Kriminelt dårlig

Spesielt Liverpools stjernespiss Luis Suarez så sønderknust ut etter kampen. Uruguayaneren holdt drakten foran ansiktet, etter alt å dømme for å skjule sine tårer av skuffelse over måten seieren - og trolig tittelen - glapp.

– Det var veldig frustrerende. Vi spilte strålende i 75 minutter, scoret tre mål, og skapte mange sjanser. Så slipper vi inn med tolv minutter igjen. Vi må rett og slett holde ut bedre enn dette her. Måten vi forsvarer oss på er helt kriminelt, slo Liverpool-manager Brendan Rodgers fast.

Skylden for poengtapet måtte deles på flere, mener Rodgers.

– Skylden ligger på oss alle. Spillerne, trenerne og managerne. Alle. Vi vinner og taper sammen. Supporterne var strålende og ga oss støtten vi trengte, men det hjalp ikke på slutten.

Jubilant fikk hull på byllen

Liverpool har scoret hele 96 mål denne sesongen, men forrige helg kom de til kort da Chelsea overbefolket området rundt eget felt. Innledningen på Selhurst Park kunne tyde på at Tony Pulis hadde bitt seg merke i José Mourinhos taktikk.

Når Liverpool hadde ballen trakk Palace seg tidvis langt tilbake. Vingene Yannick Bolasie og Jason Puncheon opererte tidvis som et slags ekstra backpar.

Crystal Palaces defensive organisering har fått mye skryt denne våren, der de har føket opp til en 11. plass på tabellen. Mot Liverpool skulle imidlertid enkle markeringsfeil koste dem dyrt.

Varsellampene blinket allerede etter åtte minutter, da Mamadou Sakho fikk stå mutters alene inne i Crystal Palace, en situasjon han kun utnyttet ved å heade over.

Ti minutter senere var det Joe Allen, en av banens laveste spillere, som fikk stå alene. Allens heading trengte ikke å være spesielt godt plassert for å finne veien til nettmaskene. Dermed kronet 24-åringen sin 50. ligakamp for Liverpool med et svært viktig ledermål.

Måten Crystal Palace forsvarte seg mot dødballer på gjorde at det var lett å se for seg at Tony Pulis savner den ragende samlingen av 1.90-fyrtårn han rådet over som Stoke-manager.

Liverpool-spillerne omfavnet Joe Allen etter 1-0-scoringen.

Palace-trusselSky Sports meldte før kampen at Luis Suarez hadde følt seg syk under oppvarmingen. Uruguayaneren var ikke på sitt beste i starten av kampen, men etter 30 minutter viste han hvor livsfarlig han kan være, da han skrudde et frispark litt til side for mål.

Et viktig prinsipp i Tony Pulis' fotballfilosofi er at det skal gå fort fremover, og dette skapte tidvis ukomfortable situasjoner for gjestene.

Etter 33 minutter endte et hurtig angrep med at Jason Puncheon skar inn fra sin høyrekant og brente til langs bakken, et skudd Simon Mignolet så vidt klarte å dytte til corner.

To minutter senere var det Palace-kaptein Mile Jedinak som ble gitt for mye rom utenfor Liverpools boks. Midtbanespillerens skudd var knallhardt og spektakulært, men ble satt i skyggen av Mignolets tigersprang og påfølgende sterke armbevegelse, som sørget for nok en Palace-corner.

Den gode Palace-perioden hjalp nok neppe på Liverpool-supporternes nerver. Det gjorde nok imidlertid faktumet at Luis Suarez umulig kan ha følt seg spesielt syk.

Etter å ha styrtet mot en gjennombruddspasning fra Jon Flanagan like før pause, bevegde han seg rundt i feltet med en pulserende beinfrekvens. Til slutt valgte han å fyre av fra en noe spiss vinkel, noe Palace-keeper Julian Speroni var forberedt på.

Da Luis Suarez feiret sitt 3-0-mål så det ut som at det hele var avgjort.

Liverpool økte

Luis Suarez og Daniel Sturridge har trolig vært spissparet som har påført flest mareritt for Premier League-keeperne denne sesongen, og like etter pause skulle Speroni stirre begge målgribbene i hvitøyet.

Først smalt Sturridge til fra utenfor sekstenmeteren, men en Speroni i full strek fikk dyttet ballen i stolpen. Returen falt nedi beina på Luis Suarez, som hadde god grunn til å være skuffet etter å ha skutt over mål fra kort hold.

Speroni hadde bestått manndomsprøven med bravur, men gleden ble kortvarig for argentineren.

To minutter etterpå avanserte Daniel Sturridge innover i sekstenmeteren. Skuddet hans gikk via en Palace-spiller, og var følgelig umulig å stoppe for Speroni. Dermed markerte den engelske landslagsspilleren sin retur til startelleveren med et viktig mål.

Liverpool fremstod plutselig som et fremadstormende og velsmurt målmaskineri igjen. Kun to minutter senere fosset de fremover igjen. Raheem Sterling slo en stikker av typen man aldri kunne sett for seg at han kunne vartet opp med før denne sesongen. Den fant Luis Suarez, som gjorde ingen feil alene med Speroni.

Brendan Rodgers og Tony Pulis har begge gjort en fremragende jobb denne sesongen.

Palace slo tilbake

Crystal Palace, oppildnet av det som er blant Premier Leagues beste hjemmesupportere, hadde skapt store problemer for Liverpool før pause. Men etter at Liverpool hadde gått opp til 3-0 virket det som at disiplinen og motivasjonen var på nedgang hos vertene, som for lenge siden har sikret ny Premier League-kontrakt.

Derfor virket det ikke lenger umulig for Liverpool å pynte såpass på resultatet at Manchester Citys målforskjellovertak kunne trues.

Glen Johnson og Raheem Sterling hadde begge skuddforsøk som ble avverget.

Mål var ikke like nødvendig for Crystal Palace. Derfor var det kanskje symptomatisk at det var nettopp hjemmelaget som skulle finne nettmaskene. Damien Delaney skjøt fra langt hold, og ballen ble hjulpet inn av en berøring fra Glen Johnson.

Den scoringen ga plutselig Crystal Palace troen på nok et mirakel-resultat, som det de leverte da de slo Chelsea 1-0 i mars på samme stadion.

Energibunten Yannick Bolasie leverte et fremragende løp ute på venstrekanten, før han stoppet opp, og flikket ballen innover i feltet på nonchalant vis.

Dwight Gayle sto perfekt plassert, og overlistet Simon Mignolet. Målforskjelljag hadde blitt til frykt for poengtap for Brendan Rodgers — på to minutter.

Det skulle imidlertid bli enda verre for Liverpool. To minutter før slutt ble en lang ball slått opp mot Glenn Murray. Innbytteren brystet igjennom Gayle, en annen innbytter.

Han gjorde ingen feil alene med Mignolet, og utlignet.

Manchester City bør sende blomster til Dwight Gayle.

Les også

 1. Brannslukkeren mot byggmesteren

 2. Suárez til topps i enda en kåring

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Crystal Palace FC
 4. Liverpool FC