Fotball

Chelsea-supporter arrestert for rasisme mot Son

London-politiet har pågrepet en Chelsea-supporter for rasistiske ytringer mot Tottenham-spiller Son Heung-min i søndagens Premier League-kamp.

Utvisningen av Son Heung-min etter en duell med Antonio Rüdiger førte til rasistiske ytringer mot begge spillere. En Chelsea-tilhenger er pågrepet for rasisme mot sørkoreaneren, mens Tottenham prøver å identifisere tilskuerne som lagde apelyder mot Chelsea-spiller Rüdiger.
  • NTB

Personen ble ifølge avisen The Guardian utpekt for politiet av andre Chelsea-tilhengere.

Derimot har Tottenham foreløpig ikke kommet noen vei i forsøket på å identifisere tilskuerne som lagde apelyder mot Chelsea-spilleren Antonio Rüdiger.

Spillet ble avbrutt underveis i kampen etter at Chelsea-kaptein César Azpilicueta informerte dommeren om at Rüdiger var utsatt for rasistisk hets, og hendelsen har fått stor oppmerksomhet. Den britiske regjeringen har involvert seg og oppfordret fotballmyndighetene til å slå hardt ned på tribunerasisme.

  • BAKGRUNN: Chelsea-stopper langer ut mot rasisme etter å ha blitt hetset: – Når skal denne dumheten ta slutt?

Leppelesere

Tilsammen ble seks personer pågrepet under kampen som Chelsea vant 2-0, men ingen av dem knyttes til hetsen mot Rüdiger, melder BBC.

Antonio Rüdiger feirer Chelseas seier borte mot Tottenham.

– Vi har engasjert leppelesere for å gå gjennom opptak fra overvåkingskameraer og kontaktet Chelsea for ytterligere opplysninger fra deres spillere, sier Tottenham i en uttalelse.

– Politiet vil gå gjennom bevisene sammen med oss.

Klubben har gjort det klart at tilhengere som gjennom opptakene avsløres for rasistiske ytringer vil bli bannlyst fra Tottenham Hotspur stadion på livstid.

– Denne klubben har en stolt tradisjon for antirasistisk arbeid i samfunnet, og vi vil sørge for en grundig etterforskning av denne hendelsen. Så langt har vi ikke kunnet konkludere.

Oppklaring

Son ble utvist etter en drøy time for å sparke etter Rüdiger etter å ha blitt felt av ham. Det røde kortet ble gitt etter VAR-gjennomgang, og Tottenham har anket utvisningen.

Klubben har også bedt om en oppklaring av Premier League om de foreskrevne tiltak ved utslag av tribunerasisme. Dommer Anthony Taylor iverksatte UEFA-protokollen, der første steg er meldinger over høyttalersystemet. Det ble gjort tre ganger, og klubben mener det skapte et falskt inntrykk av at de rasistiske ytringene fortsatte over tid.

Tottenham hevder at Premier League-protokollen for å håndtere rasistiske ytringer ikke omfatter meldinger over høyttaleranlegget.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Chelsea FC
  4. Rasisme