Hyllet Ødegaard-pasning før pause. Så raknet det.

Martin Ødegaard og Real Sociedad tapte hjemme mot Villarreal.

Martin Ødegaard og Real Sociedad tapte hjemme mot Villarreal søndag.

REAL SOCIEDAD – VILLARREAL 1–2

En smart pasning signert Martin Ødegaard resulterte i ledelse for Real Sociedad hjemme mot Villarreal, men gjestene snudde kampen og vant 2–1.

Ødegaard var tredje sist på ballen da Willian José sendte vertene i ledelsen etter 22 minutter. Nordmannen utfordret gjestenes midtstoppere og fant Portu på kant med en smart pasning. Spanjolen kunne med det serverte José, som enkelt satte inn 1–0 fra kort hold.

Les også

Dagbladet lurt trill rundt – gikk fem på Martin Ødegaard-spøk

Lovprist i pausen

– Det er perfeksjon. Ødegaard er så god på dette. Han har gjort det i en årrekke, nå gjør han det også i La Liga, roste Jesper Mathisen i TV 2s pausestudio.

Han siktet da til hvordan Ødegaard fikk ballen i mellomrommet, og så valgte å ikke spille rett ut på kant til Portu. Isteden trakk han på seg forsvarere og skapte rom ute til høyre før han sentret.

Like før pause hadde Ødegaard en god mulighet til å doble ledelsen. 21-åringen satte fart og testet skuddfoten fra 18 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen.

Manu Trigueros utlignet etter en snau time da Villarreal fikk straffespark. I situasjonen burde Igor Zubeldia blitt tildelt sitt annet gule kort, men Real Sociedad fikk likevel fortsette med fullt lag.

Kampen var snudd da Santi Carzola satte inn sitt sjette ligamål for sesongen. Scoringen ble opprinnelig annullert for offside, men ved hjelp av videodømming ble den rettmessig godkjent. 35-åringens scoring ble også kampens siste.

– Bedre før enn etter pause

Mot slutten av kampen påpekte TV 2-kommentator Peder Mørtvedt at Ødegaard ikke hadde vært like dominerende etter pausen som før.

Det mener også Viasat-kommentator Petter Veland, som følger spansk fotball tett.

– For tredje kamp på rad er Martin Ødegaard bedre før enn etter pause, men i denne kampen er annenomgangen svakere enn førsteomgangen er bra, skrev han på Twitter om det han betegner som en svak kamp for nordmannen.

Tapet var Real Sociedads første på fem seriekamper. Lagets forrige tap kom borte mot Real Madrid, som Ødegaard er utleid fra.

(NTB / 100 % Sport)