Fotball

- Vi hevet oss betraktelig

<p><strong>OSLO:</strong> Vålerenga-spillerne kom smilende ut av garderoben etter to skudd som gikk stang ut og uavgjort mot Rosenborg.</p>

Eliteseriekamp på Ullevaal. Dette blir utbrett i 2. utgave og stor sak i Aften mandag. Nesje lager til morgennummer, mens Lars Sætren tar seg av aften-sakenKristian Grindheim 866192-AA20060424-s16-1-a82grindheim2404-v1.tif Foto: Rolf Øhman

 • Lars Sætren

Fjorårets serievinner har kun to poeng på de tre første kampene. Men likevel mener ingen av spillerne at det er krise.

— Vi smiler fordi vi holder Rosenborg i kne i 75 minutter. Det lover godt. Rosenborg er et lag mange har som gullfavoritt, men vi viser dem at det er flere om det beinet, forklarer Ardian Gashi.

— Det er lenge til sesongen er ferdig. Selvfølgelig håper vi på flere poeng, og det blir spennende å se hvordan vi ligger an til sommeren. Har vi ikke flere poeng da, er det selvfølgelig mer alvorlig, sier Gashi og legger til at det kanskje trengs litt mer skuddtrening.

Stang ut

Etter en sjansefattig førsteomgang startet andre halvdel med en helt annen tenning. Vålerenga hadde et skudd i tverrliggeren og Christian Grindheims frispark gikk i stangen.

— Jeg mener det var en underholdende uavgjortkamp, og vi hevet oss betraktelig fra forrige kamp. Vi må bare fortsette å ta lignende steg fremover, mener Grindheim.

— Synes dere ikke at det går for sakte, er det ikke seier dere ønsker?

— Du kan kanskje si det går sakte, men man kan ikke flytte stolpen. Vi fortsetter som vi har gjort, men vi må selvfølgelig score på sjansene våre, sier Grindheim.

Ikke dommerens feil

Fem minutter ut i annen omgang ble Morten Berre revet ned av Mikael Dorsin innenfor sekstenmeteren. VIF-trener Kjetil Rekdal følte seg snytt for straffe, men skylder ikke på dommeren.

— TV-bildene viser at vi skulle hatt straffe, men det var en vanskelig situasjon for dommeren. Vi har ikke hellet med oss i dag, og får ikke uttelling. Men vi kan ikke henge oss opp i at vi ikke får mål. Dette er den beste kampen vi har spilt på lenge, og selv om jeg ikke er fornøyd med resultatet, er jeg godt fornøyd med hva laget viste frem, sier Rekdal.

Rekdal nevnte også at laget drømmer om en stor og sterk spiss. Men han er ikke enig i at det er det som manglet mot trønderne. Kveldens Vålerenga-spiss, Freddy dos Santos, la likevel ikke skjul på at de savner et oppspillspunkt.

— Tidligere i vår var det ikke spiss jeg regnet med å ende opp som. Tore André (Flo) har vært skadet, og når han kommer, får vi den spissen Kjetil (Rekdal) snakker om, sier han, og omtaler seg selv som en nødløsning.

Ardian Gashi måtte forlate banen etter en takling fra Jan Gunnar Solli, og da han kom ut fra garderoben, haltet han.

— Akkurat nå er det veldig vondt, men vi får se. Jeg kunne godt klart meg uten den taklingen, spøker Gashi.

Thomas Holm ble kåret til Vålerengas beste spiller.

— Jeg følte meg lett i kroppen, og er fornøyd med innsatsen. Vi hadde det gøy på banen i dag, men vi hadde ikke marginene med oss. Sånn er fotballen noen ganger, og vi håper selvfølgelig at det snur. Nå skal vi ha en bra treningsuke, så går det rett vei mot Brann, sier Holm.

Billedtekst: Selv om det var nære på flere ganger, ble det ikke mål. - Jeg mener det var en underholdende uavgjortkamp, sier Christian Grindheim, som her kjemper om ballen med Torstein Helstad.

Les også

 1. Snøt VIF for straffe

 2. - Under det vi ønsker å prestere

 3. - Godt å få RBK ned på jorda

 4. Nå er Basma blid igjen

 5. Steffen trivdes på Ullevaal

 6. Dommeren: - Ikke straffe

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien