Deila: - Gråt på vei til kampen

Godsets gulltrener Ronny Deila fikk en sterk oppladning til serieavslutningen.

svp://16480?view=ap
  • Kjetil Flygind

STRØMSGODSET — HAUGESUND 4-0

DRAMMEN (aftenposten.no): Mens Strømsgodset-spillerne søndag kveld, og utover natten, ble hyllet av tusenvis av supportere på Bragernes torg i Drammen, fikk lagets suksesstrener Ronny Deila den sterkeste opplevelsen da han timer tidligere satt i bilen på vei til stadion.

— Da jeg kjørte gjennom Drammen før i dag på vei til stadion skjønte jeg hva dette betyr for folk her. Jeg så hvordan byen var pyntet, det var for meg det sterkeste i dag, sier Deila.

Les også

Gull til Godset

Fikk pris

For følelsesmennesket Ronny Deila sto rolig og stødig i pressesonen etter at laget knuste bronsevinner Haugesund med 4-0 og sikret seriegullet. Han snakket med alle, svarte på alt, og smilte til alle. Etter et cupgull og et seriesølv kan han nå krone seg som seriemester med Godset. Selv fikk han også Kniksen-prisen for årets trener. En pris som ifølge ham selv ikke betyr all verden.

— Jeg har et så stort team rundt meg som gjør meg bedre. Jeg er så heldig at jeg får oppmerksomhet og kan skumme fløten. Det er hyggelig å få prisen, men den betyr ingenting nå, nå er det gullet som betyr noe. Det vil for alltid stå i historiebøkene. Vi klarte det, vi klarte det, sier Deila til Aftenposten og gliser.

ÅRETS TRENER: Ronny Deila ledet Strømsgodset til gull. Etterpå kunne han feire.

Og det gjorde han, sammen med laget han har ledet siden 2008. Men det så lenge mørkt ut på Marienlyst i går. For med 0-0 til pause og knapt en målsjanse fremover, måtte det en pauseprat til.

Etter pause kjørte seriemesteren over Jostein Grindhaugs bronselag og ga seg ikke før det sto 4-0. Ola Kamara x 2, Stefan Johansen som danset inn ett, og Øyvind Storflor som avsluttet en praktfull kontring fikk et smekkfullt Marienlyst til å ga fullstendig av hengslene. Og da fansen begynte å synge «vi skal storme banen» med et kvarter igjen å spille, var tonen slått an.

Les også

Kamara: - Mitt viktigste mål

Stormet banen

Og da dommer Svein-Erik Edvartsen blåste for siste gang denne sesongen, da ble det folkefest ute på banen. Nede ved benkene hoppet og danset Ronny Deila sammen med spillerne og støtteapparatet.

— Vi har et fantastisk kollektiv. Vi er det beste laget, vi vant fortjent. Jeg har sagt det lenge at jeg mener vi er et bedre fotballag enn Rosenborg, sier Deila.

Og mens han nærmest måtte jages i garderoben for å skifte, gjorde spillerne seg klare til fest. En etter en kom de ut av garderoben. Inn i bussen og bort på torget. Og da flomlysene på Marienlyst ble slukket for siste gang i år, lyste fyrverkeriet fra Godsets hyllest opp himmelen i Drammen.

Og selvsagt til tonene av klubbsangen «Godset fra Drammen, det er ekte kjærlighet».

Festen kommer til å vare lenge.

svp://16480?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk