Dette er Ulfs hemmelige våpen

<p>Slik holder Westlye og Saaliti seg skadefri.</p>

yogabody

Halvannen time yoga en gang i uka har holdt Kamal Saaliti og Andreas Westlye skadefri et helt år. Nå følger flere av spillerne i Sandnes Ulf etter.

— Det har ikke manglet på sarkasmer og kommentarer i garderoben, spesielt fra gammel-dansken (Bo Andersen). Men det har jeg for lengst klart å ignorere. Så lenge yogaen bidrar til at jeg føler en fantastisk ro og at kroppen responderer, kommer jeg til å fortsette. Det er vel ikke uten grunn at Ryan Giggs (Manchester United) og Thor Hushovd også driver på med dette , sier Saaliti til Aftenbladet.

Da han kom til Sandnes Ulf i fjor, var det Andreas Westlye som lokket ham med. Nå bruker begge halvannen time på yoga-mattene hver eneste mandag, og flere av spillerne i den nye eliteklubben har tatt følge.

— Harald Vindenes, Steffen Haugland, Fredrik Torsteinbø og Andreas Ulland Andersen har alle prøvd seg, så får vi se om enda flere tar utfordringen. For min del har yogaen gjort at jeg har hatt en hel vinter uten en plage. Tidligere slet jeg veldig mye med lyskene. De problemene har vært borte etter at jeg startet med yoga for halvannet år siden, sier Westlye.

Følg Sandnes Ulf-Aalesund her mandag:

Hardt, men effektivt

Sandnes Ulf har hatt bemerkelsesverdig få skader de siste årene. Da laget rykket opp til eliteserien i 2011, kunne trene Asle Andersen kjøre med nesten samme startellever hele sesongen. Og bortsett fra Bjørnar Holmviks brudd i foten, har skadebenken til medisinsk ansvarlig, Sigrun Kleiv, vært nesten tom gjennom hele denne vinteren også.

— Jeg tror yoga spiller en rolle. Mange gutter har store fordommer mot dette fenomenet, men for meg betyr yoga at jeg kan yte maks i både trening- og kampsituasjon , forklarer Andreas Westlye.

Kamal Saaliti følger opp:

— Mange tror at yoga består av å sitte på en matte og be til Gud. Det er helt feil. Halvannen time med yoga er hardt, men løser også veldig godt opp i kroppen, sier han.

- Yoga har effekt

Medisinsk ansvarlig, Sigrun Kleiv, roser spillernes initiativ:

— De tar ansvar og gjør dette av egen, fri vilje. Og jeg er ikke i tvil om at det har en effekt. Mange fotballspillere sliter med lyskene og stivhet i korsryggen. Ved hjelp av yoga løser de opp musklene og minsker dermed faren for å få en strekkskade. At vi i Sandnes Ulf har hatt så få skader, er nok en kombinasjon av at trener Asle Andersen tar spillerne på alvor og at de selv viser ansvar og oppsøker meg hvis de kjenner antydning til noen plager, sier hun.

God følelse før AaFK

Mandag er Sandnes Ulf klar for sesongens andre hjemmekamp. Aalesund kommer til gaukebyen, med to poeng og 0-0 i målforskjell etter to serierunder.

— Jeg har en veldig god følelse for den kampen. Onsdag hadde vi en joggetur med intervalløkter, mens vi har trent godt både skjærtorsdag og langfredag. I dag er det fri, før vi har en test økt før kampen i morgen. Kan vi luke bort de defensive feilene, føler jeg meg trygg på at vi skal kunne score på AaFK og hente sesongens første trepoenger, sier Saaliti.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering