Fotball

Vaagan Moen kunne blitt LSK-helten

— Skuffende at vi ikke gir fansen tre poeng i dag

KUNNE BLITT HELT: Petter Vaagan Moen. Foto: Digitalsport

 • Stian Rønningen

Lillestrøm tok tak i kampen fra start og Bjørn Helge Riise slo tidlig an tonen da han sendte Gudmund Taksdal Kongshavn ut i full strekk på lagets første sjanse. Vålerenga-keeperen som har fått mye skryt denne sesongen fortsatte storspillet i lokalderbyet mot Lillestrøm.

Lillestrøm tok ledelsen

I jevn kamp var det Kanarifansen som først kunne juble. Anders Østli skallet inn 1-0 for bortelaget, men romerikingene mistet initiativet i kampen etter scoringen.

— Vi er gode de første 20 minuttene, så tar Vålerenga over kampen. Jeg skulle gjerne sett at ikke det skjer, men vi møter et godt lag og det er ikke bare å spille buksene av Vålerenga, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til aftenposten.no.

Et øyeblikks magi fra Daniel Fredheim Holm og ikke minst målscorer Torgeir Børven sørget for at lagene var jevngode i målprotokollen til pause.

Lillestrøms fjerde strake uavgjort

Trener Haglund fikk se at hans lag nok en gang ikke klarte å avgjøre kampen til sin fordel. Fire strake uavgjort forteller at Lillestrøm sliter med å avgjøre kamper for tiden. Mangelen på effektivitet foran mål er den viktigste faktoren skal vi tro treneren.

— Er du god så scorer du på en av tre eller fire sjanser. Jeg synes at vi produserer nok sjanser i de fleste av kampene vi har spilt i det siste, men dessverre har vi får dårlig uttelling, hevder Haglund som mente Lillestrøm fortjente å vinne lokalderbyet.

Trodde Vaagan Moen avgjorde

Etter kampen var det sjansen til Lillestrøms Petter Vaagan Moen alle snakket om. Mjøsas Beckahm fikk et brukbart treff på ballen etter 70 minutter. Ballen hadde retning mot krysset og bak målet sto Kanarifansen klar til å juble.

— Den ballen hadde sett inne, mener trener Haglund

Dessverre for Haglund og Lillestrøm vartet Kongshavn opp med en fantastisk redning på avslutningen fra Vaagan Moen. I en intens andre omgang kokte det på Ulleval-matta.

— Ballen spratt litt først, men jeg fikk god retning på ballen. Han (Kongshavn) gjør en god redning. Det er skuffende at vi ikke gir fansen tre poeng i dag. Det er synd det ikke er flere slike oppgjør i løpet av et år, hevder Vaagan Moen som nok en gang måtte nøye seg med kun ett poeng etter en kamp i Lillestrøm-drakta.

Les også

 1. Rekdal: Bør komme 20 000 på disse kampene

 2. Vålerenga og LSK stenger ute fotballpøbler

 3. Uavgjort i lokalderbyet på Ullevaal

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt11003033
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Lillestrøm SK