Fotball

Espejord herjet med Fløya - Senja-treneren frykter at de kan miste juvelen

Håvard Espejord (19) scoret sitt første mål for Senja og var kampens gigant mot Fløya. Etter kampen fikk han en solid dose skryt av Senja-trener Kjetil Warholm.

MÅLSCORER: Her feirer Senja-spillerne utligningsmålet. I midten befinner Espejord seg, som kun så stjerner etter å ha fått en smell i hodeduellen i feltet.
  • Robin Andersen

Fløya 1–2 Senja

Senja vant fortjent 2–1 mot Fløya lørdag ettermiddag. Mannen bak 1–1-målet var tidligere TIL-junior Håvard Espejord, som på finurlig vis klarte å heade ballen i mål etter en corner. Målscoreren hadde ingen anelse om hvor ballen ble av etter at den landet på hodet hans og i nettmaskene.

– Alt jeg fikk med meg var at jeg fikk en spiller i trynet i den duellen. Etter det så jeg kun stjerner gjennom hele 1. omgang, gliser Espejord til iTromsø etter kampen.

– Akkurat nå har jeg vondt overalt, men det er bare deilig når vi vinner, legger 19-åringen til.

SJEF: Håvard Espejord var helt sjef på midtbanen ifølge Senja-trener Kjetil Warholm. Her i takling med Patrik Braathen.

– Han var helt sjef

Senja-trener Kjetil Warholm skrøt voldsomt av midtbanespilleren etter kampen.

– Håvard er massiv for oss i dag. Greit nok at han scoret ett mål på dødball, men han er enorm for oss gjennom hele kampen og var helt sjef på midtbanen, skryter Senja-trener Kjetil Warholm etter maktdemonstrasjonen til midtbanespilleren.

– Hvor mye har han betydd for dere?

– Han betyr helt utrolig mye. Han tar virkelig ansvar og er en utrolig viktig spiller for oss.

Warholm frykter at Senja kan miste juvelen de har på midtbanen.

– Jeg håper at ingen andre klubber har fått med seg hva han holder på med på midtbanen. Han er skikkelig god og jeg er utrolig glad for at han er hos oss akkurat nå, sier Senja-treneren.

Les også

Se enorm bildeserie fra Fløya-Senja!

– Jeg har ambisjoner

Lillebroren til TIL-spiss Runar Espejord ankom Senja før denne sesongen. Hovedpersonen trives godt i sin nye klubb.

– Det er en gjeng med unge spillere som det er artig å spille sammen med. I starten gikk det litt dårlig for oss, men nå har vi vunnet fem strake kamper, sier Espejord.

– Blir du værende i Senja etter denne sesongen?

– Det vet jeg ikke enda. Jeg har ambisjoner som fotballspiller, men jeg vet ikke hva som kan skje. TIL er selvsagt favorittlaget, men jeg har ikke hørt noe fra dem, sier den tidligere TIL-junioren, som har spilt 47 kamper for TIL 2.

19-åringen flyttet til USA for å spille collegefotball i fjor, men dro kjapt tilbake til Tromsø.

– Det gikk ikke helt etter planen. Jeg trivdes ikke spesielt godt der og fikk litt hjemlengsel. Da var det bedre å komme hjem, sier Espejord om det oppholdet.

Opprykkskamp?

Senja er i flytsonen om dagen og har vunnet fem strake i 3.-divisjon. Av de seks lagene fra Troms i avdelingen, er Senja det klart beste laget fra fylket og ligger på 3. plass på tabellen - seks poeng bak Mjølner på 1. plass.

– Vi har en kamp til før ferien og tar den først før vi ser på tabellen. Etter det skal vi finne ut om vi kan være med å konkurrere om opprykk, sier Warholm.

Seieren mot Fløya smakte uansett utrolig godt for de blåkledde.

– Det er godt å slå Fløya. Nesten alle på Senja er bygutter og kjenner godt til Fløya. I tillegg trener vi fast på Fløyabanen, og da bruker de å spionere på slutten av øktene våre, sier Espejord med et lurt smil.

– Vi har hatt et kompleks mot Fløya på deres hjemmebane og de har alltid vært et vanskelig lag å møte. Det er ni kamper siden sist gang vi vant her, så dette smakte utrolig godt, sier Warholm.

Les mer om

  1. Runar Espejord
  2. FK Senja
  3. IF Fløya