Fotball

Viking ble slått i TILs første hjemmeseier på 112 dager

Midtbanespillerne fikk sin revansje.

  • Robin Andersen

TROMSØ-VIKING 2-1

ALFHEIM: Det er utrolig lenge siden TIL tok ledelsen på eget gress, og ikke minst tre poeng. Sist gang begge hendelser inntraff var mot Brann den 1. mai, men søndag stoppet den evige rekken uten seier på hjemmebane for Gutan. Scoringen var det Gjermund Åsen som sto bak etter pasning fra Mikael Norø Ingebrigtsen, etter at Iven Austbø ikke viste helt patent keeperspill.

At keeperspillet var svakt betydde svært lite for trønderen, som ikke hadde puttet for TIL i eliteserien på 473 dager.

– Det var deilig å se den gå inn. Det har vært mange brente sjanser og mye stang ut, sa Gjermund Åsen med et stort glis til TV2 i pausen.

ULRIK YTTERGÅRD JENSSEN KAN FÅ NY ROLLE I TROMSØ: — Det er gøy det også.

Kroatisk kjempe

Her jubler Gjermund Åsen (til venstre) etter sin scoring mot Viking søndag.

Filip Loncaric i TIL-buret viste også hva han var god for mot Viking, og sto en briljant kamp i buret. Etter 28 minutter måtte Loncaric dro fram en beinparade på kanten av femmeteren etter skudd fra Samuel Adegbenro, og lynkjapt tilbake i buret tok han også returen til Sverrison. Kroaten holdt TIL i ledelsen egenhånd i den perioden.

Straffespark

Det var flere TIL-spillere som var sultne etter å notere seg på scoringslista. og en viss finnmarking var en av dem. Magnus Andersen har kun det ene målet i 4-2-seieren på Åråsen mot Lillestrøm denne sesongen, men mot Viking satt han sesongens andre.

Mikael Norø Ingebrigtsen, som var livsfarlig på høyrekanten, forserte forbi tre Viking-spillere. Til slutt felte André Danielsen stortalentet i boksen, og dermed pekte dommer Lundby på straffemerket. Den konverterte Andersen iskaldt i kassa, og doblet samtidig egen målkonto.

Redusering

Det så lenge ut som det skulle bli en enkel hjemmeseier for TIL, men alle med et hjerte for laget fra nord vet at det aldri er så enkelt.

Etter 83 minutter reduserte Viking til 2-1, og dermed fikk sidissene et håp om poeng på Alfheim. Scoringen satte Patrick Pedersen, etter at det plutselig var helt åpent i TIL-forsvaret.

Kampen ebbet dog ut i en utrolig viktig TIL-seier.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien