Fotball

Viasat vil flytte MGP-finalen

<p>For å unngå kollisjon mellom mesterligafinalen i fotball og finalen i Melodi Grand Prix neste år, ønsker Viasat å flytte MGP-finalen.</p>

Alexander Rybak of Norway performs during a rehearsal for the Eurovision Song Contest in Moscow May 5, 2009. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA ENTERTAINMENT) Foto: SERGEI KARPUKHIN

 • 100% Sport

Begge arrangementene skal etter planen gå 22. mai.

– Den europeiske kringkastingsunionen EBU er ansvarlig for tv-signalene fra begge arrangementene, og de vil snart oppdage at de har gjort en stor tabbe. I tillegg er det flere kanaler som har rettigheter til både MGP og Champions League. Disse ønsker nok ikke at arrangementene krasjer, sier Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo til NRK.

Web-TV:

 • Se alle våre MGP-videoer

Også i NRK forstår man at kollisjonen ikke er helt heldig, men de vil gjerne ha MGP-finalen 22. mai fordi man da får vist fram 17. mai-feiringen.

– Jeg synes det ville være dumt om vi skal ha de to store TV-begivenhetene samme lørdag kveld , sier programdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk.

Les også:

– For oss som arrangørland, er 22. mai en dato som passer godt med tanke på å få vist fram vår 17. mai-feiring, fortsetter Kalbakk.

Årets finale i mesterligaen mellom Barcelona og Manchester United går onsdag 27. mai, men FIFA har bestemt at framtidige finaler skal gå lørdager.

– Mens MGP har rundt 700 millioner seere, hadde fjorårets finale i mesterligaen rundt 1,2 milliarder seere. Mesterligaen er stort for hele verden, og argumentet med at folk ikke får se norsk 17. mai, synes jeg ikke holder, sier Kleppo. (©NTB)

Les mer om

 1. Champions League

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Så mange så RBKs mesterligakvalik: - Det er sterke tall

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Norske supportere reagerer på «Viasat-provokasjon»: - De tråkker oss rett i trynet

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Nærmere en halv million så RBK-FCK

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Nå må du betale for å se VM-kamper

 5. FOTBALL
  Publisert:

  500 000 så Drogba avgjøre finalen

 6. SPORT
  Publisert:

  Brækhus-kampen kostet 499,- på betal-TV: – Kikker du på utenlandske priser, er det ganske billig