Fotball

Høgmo: - Ferdig med denne saken

Per Mathias Høgmo snakket bare om troppen han hadde tatt ut til landskampene mot Danmark og Skottland i dag. Han nektet å svare på spørsmål rundt Drilo-konflikten. Her sammen med kommunikasjonsdirektør Svein Graff (t.h.) og Høgmos asssistent, Tor Ole Skullerud.

Drillo-bråket fortsetter. Men NFF kommer ikke til å innrømme eller beklage slik Drillo forlanger.

  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Bråket i kjølvannet av skiftet av norsk landslagssjef i fotball fortsetter med uforminsket styrke. Tirsdag fastholder Egil «Drillo» Olsen i et intervju med VGat han ble sparket som landslagssjef da Per-Mathias Høgmo overtok 27. september.

Det er dette som er stridens kjerne. Norges Fotballforbund (NFF) mener Drillo gikk frivillig og i tillegg fikk flere anledninger til å si nei til å tre til side. Drillo på sin side hevder at han ble kastet. Og han sier til VG at han ikke kommer til å gi seg før NFF innrømmer at trenerlegenden har rett og beklager det som har skjedd. Men etter det Aftenposten kjenner til kommer ikke dette til å skje. Nettopp fordi NFF føler de ikke har noe å beklage eller innrømme.

— Nødt til å vinne

Nå har saken vært advokatmat en stund, og Drillo og NFF kommuniserer via brev gjennom sine advokater. Med intervjuet i VG, hvor Drillo er krystallklar på hvordan han har opplevd saken, går det neppe mot noen raskere avklaring, selv om begge parter ønsker det.

Drillo sier også at «hvis saken skulle ende i retten, så er den eneste trøsten at han er nødt til å vinne».

Kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, svarer dette på spørsmål om Drillo kan vente seg en innrømmelse og en beklagelse fra hans arbeidsgiver.

— Jeg har ikke noe behov for å kommentere denne saken i media. Vi har gitt et utfyllende svar i et brev til Egil Olsens advokat, og vi tar dialogen direkte med dem, sier Graff til Aftenposten.

  • Les også: Skittentøyvasken

Først sendte Drillos advokat et brev til NFF. Svaret på dette kom onsdag i forrige uke. Slik beskriver Egil Olsen NFFs svar:

- Svaret vi fikk fra styret er, for å si det pent, veldig arrogant. De innrømmer ingenting. De mener denne prosessen har vært strøken, og at jeg fikk alle rettigheter og muligheter, sier Drillo til VG.

Høgmo taus

- Vi registrerer dette utspillet i dag, men vi tar dialogen med Egil og hans advokat. Så får han velge sin fremgangsmåte. VI har et felles mål om å lande denne saken, så får tiden vise om vi klarer det. Hans valg av fremgangsmåte og bruk av media vil jeg ikke kommentere. Men den støyen her er ugunstig. Både for norsk fotball, NFF og Egil Olsen, sier Graff.

Per-Mathias Høgmo offentliggjorde tirsdag formiddag troppen til de to privatlandskampene mot Danmark i Herning 15. november og Skottland i Molde 19. desember. På spørsmål om hvordan han opplever bråket svarer Høgmo dette til Aftenposten:

— Jeg har ikke noe mer å kommentere, jeg er ferdig med denne saken. Jeg har et utelukkende fokus på å utvikle dette laget, svarte Høgmo.

- Men er det optimalt at det er sånn?

— Det har jeg ingen kommentar til, sier Høgmo.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball