Fotball

Nevland trente ikke

<p>Viking-kapteinen deltok ikke på siste trening før bortemøtet med Tromsø.</p>

Sogndal 20110509.Bunnoppgjøret i Eliteserien mellom Sogndal og Viking på Fosshaugane Campus endte 0-0 mandag. Sogndals Gustav Valsvik prøver å ta ballen fra Viking-kaptein Erik Nevland.Foto: Tor Yttri / Scanpix
  • 100% Sport

Nevland fikk seg en smell mot Odd, og måtte forlate banen etter 45 minutter. Selv om han ikke var å se på treningsfeltet regner Hareide likevel med veteranen mot Tromsø.

— Jeg regner med han kan spille fra start av. Vi må se an situasjonen i morgen, og ta en vurdering da, sier Hareide.

Viking har slitt kraftig offensivt denne sesongen, og Hareide har allerede gitt beskjed om at han ønsker seg ny spiss når overgangsvinduet åpner 1. august. Fram til da må han klare seg med han har, og det er ikke så mye for øyeblikket. Tomasz Sokolowski, Tommy Knarvik, King Osei Gyan, og Patrik Ingelsten er alle uaktuelle foran Tromsø-kampen.

Det kan åpne for at Christian Landu Landu spiller høyrekant. Vidar Nisja imponerte ikke mot Odd, og ser ut til å være ute av laget igjen.

Under onsdagens formasjonstrening drillet Hareide laget i en 4-2-3-1-formasjon. Bengt Sæternes spilte spiss, mens De Lanlay hadde den offensive sentrale midtbanerollen. På kantene spilte Birkir Bjarnason og Landu Landu. Henholdsvis på venstre- og høyrekant.

André Danielsen og Valon Berisha spilte i de to sittende sentrale midtbaneposisjonene. Mye tyder på at Hareide velger en annen tilnærming til kampen enn den han brukte mot Odd. Da stilte Viking i en diamantlignende formasjon på midtbanen.

— I dag testet vi spillere i roller det kan ble aktuelt for dem å spille i. Det er viktig at spillerne ikke er helt blanke hvis de må spille i en uvant posisjon, sier Hareide.

Han garanterer imidlertid at Viking ikke kommer til å ha noen defensiv tilnærming til kampen.

- Vi ber om problemer hvis vi er defensive mot Tromsø. Vi skal være offensive, og gå ut og angripe dem. Tromsø imponerte ikke mot Sarpsborg i forrige kamp, men de taper aldri kamper. Det kjennetegner et topplag, sier Hareide.

Trolig Viking-lag (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Valon Berisha, André Danielsen – Christian Landu Landu, Yann-Erik De Lanlay, Birkir Bjarnason – Bengt Sæternes.