Fotball

Grindhaug: - Haugesund nær målet

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285507">Kongsvinger — Haugesund 0-1:</a></strong> Kuppet tre poeng - i ren Egon Olsen-stil.</p>

VANT IGJEN: - Vi gjør en av årets dårligste kamper, men det holder til seier på bortebane, sier en fornøyd Jostein Grindhaug.
  • Stian Rønningen

GJEMSELUND: Anført av en spillesugen Per Morten Kristiansen lykkes laget med å ta sin første borteseier siden laget slo Skeid 4-0 på Bislett stadion 25. oktober i fjor. FKHs sisteskanse måtte stå over forrige kamp mot Vålerenga, men viste hvorfor han er førstevalget i Haugesund.

— Det var vel den dagen ballen ikke skulle inn for Kongsvinger. Vi tar ikke med oss tre velfortjente poeng, men tre veldig deilige poeng , uttalte banens beste etter kampen.

Haugesund slet mot aggressive Kongsvinger-spillere, og Kongsvinger rullet opp det ene angrepet etter det andre. Synonymt med de andre bortekampene Haugesund har spilt i år viste laget at banespillet på fremmed gress avviker veldig fra det de presterer hjemme.

  • Vi følger Haugesund: Siste nytt om klubben her

Kristiansen var fornøyd med å ha mye å gjøre, men oppsummerte den merkelige kampen på sitt vis:

— Vi spiller den dårligste bortekampen så langt i år, men vi lykkes med å ta tre poeng.

Også trener Jostein Grindhaug var misfornøyd med prestasjonene i dagens oppgjør, men gliste bredt etter å ha tatt tre poeng på bortebane.

- Det er flaks at det står 0-0 til pause og vi får på en måte en andre sjanse til å komme inn i kampen i 2. omgang , sier Grindhaug.

— Pasningspillet og de valgene vi gjør er dårlig i denne kampen og vi gjør en av årets dårligste kamper, men det holder til seier på bortebane så vi er fornøyd.

Etter 21 spilte kamper har nyopprykkede Haugesund klart å nå den magiske 30-poenggrensen i eliteserien. De fleste vil vel være enig at laget langt på vei har lykkes med sitt mål om å overleve i den øverste divisjonen. Trener Grindhaug var dog ikke enig:

— Vi har ikke berget plassen enda. Lagene bak oss kommer til å ta poeng og det er hele ni kamper igjen, men en del av dem skal vi ha hjemme hvor vi vet vi er gode.

Med dagens noe ufortjente dobling av poengfangsten på bortebane ser det ut til at folk i Haugesund kan gå høsten i møte vel vitende om at byens lag også blir å finne i eliteserien neste år, tross Grindhaugs advarende pekefinger.

Video: Se høydepunkter fra kampen:

svp://95277?view=ap

Kongsvinger — Haugesund: Høydepunkter

Les også

  1. Gustavsson: - Kan ikke miste troen

  2. Haugesund kvitt bortespøkelset

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien