Fotball

TIL møtte trenerkandidat i Oslo. Agenda: Trene «Gutan» ut sesongen

Svein-Morten Johansen var i samtaler i Oslo med det som kan bli TILs nye hovedtrener.

I OSLO: Svein-Morten Johansen møtte det som potensielt kan bli TILs nye hovedtrener i Oslo i går. Torsdag var han tilbake på treningsfeltet.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Det er veldig klart at TIL nå ser på en trener som kan lede TIL ut sesongen. Svein-Morten Johansen møtte en konkret kandidat i Oslo i går.

– Jeg var på en dagstur i Oslo i går for å sondere terrenget i forhold til den fase to-sammenhengen som vi snakker om (ut 2017, journ.anm.) og se på hva som kan være alternativer på trenere i TIL i 2017. Truls (Jenssen) er også en av de kandidatrene. Han er her nå, så skal vi spille kamp på søndag og ta det derfra, sier Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Var det mange du møtte i Oslo?

– Nei, det var bare én.

Les også

TIL-topp har reist på trenerjakt - møter flere aktuelle kandidater

– Snakker med flere

Johansen bekrefter at det kan bli flere reiser de neste ukene.

– Det kan godt hende. Vi tar noen runder og snakker med folk, så tar vi det derfra, sier Johansen.

– Er det en trener som er tilgjengelig?

– Det er klart at i forhold til det vi tenker på i 2017, så må vi se på hvem som er tilgjengelig. Vi kan ikke gå på trenere som er under kontrakt med andre og er utilgjengelig for oss. Det må være noen som har mulighet til å kunne gjøre en jobb for oss nå, sier Johansen.

– Er det en som er ute av treneryrket per i dag?

– Det skal jeg ikke kommentere, for det blir aldri helt rett. Jeg tror det er greit å si at det er i hvert fall mulig å få til, sier Johansen.

– Har dere kommet langt med kandidaten?

– Nei, dette var bare en sjekking, en type første inngang. Ellers kan jeg ikke kommentere mer om akkurat det, sier Johansen.

Les også

Høgmo om å trene TIL i 2018: - Utelukker ingenting

Høgmo tilbake?

iTromsø vet at Johansen har jevnlig kontakt med Per-Mathias Høgmo, som tidligst kan være aktuell fra 1. januar når TIL snakker om sin langsiktige plan.

– Ja, vi prater sammen. Jeg kjenner han godt.

Høgmo har sagt til iTromsø at han ikke «utelukker noenting» med tanke på neste år.

– Er han aktuell som langsiktig løsning?

– Det jeg kommer til å være nøye på nå, er å ikke gå inn på noen navn, og kommentere om de er aktuelle eller ikke. Det som er klubben sin viktigste målsetting, er at vi har en trener og et trenerteam, som gjør maksimalt i forhold til å lande godt i 2017. Så skal vi bruke god tid for å få på plass en langsiktig trener og et trenerteam som blir et viktig valg for klubben de neste årene. Det er mange dyktige trenere der ute, som vi må se på når vi skal finne ut hvem som blir framtidig TIL-trener, sier Johansen.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Per-Mathias Høgmo