Uten Kane sliter Tottenham, men her er er bildet som gleder Spurs-fansen

Tottenham har tapt de to kampene som er spilt etter at Harry Kane ble skadet.

Harry Kane på trening tirsdag. Mauricio Pochettino bestemmer seg ikke for om han blir brukt i kampen mot Real Madrid før onsdag.
  • Kurt B. M. Haugli

Onsdag kveld skal Tottenham ta imot Real Madrid på Wembley. I forrige oppgjør på Santiago Bernabeau ble det 1–1 mellom de to lagene som leder sin Champions League-gruppe suverent. De har samme poengsum og identisk målforskjell.

Men det har ikke gått på skinner etter at Harry Kane måtte forlate banen i kampen mot Liverpool (seier 4–1) mens han tok seg bak på låret.

To tap på rad

Dermed stilte Tottenham opp uten Kane mot West Ham i ligacupen onsdag for en uke siden. Det endte med tap 2–3.

Tottenhams målscorende superhelt var heller ikke på banen mot Manchester United sist søndag. Det endte med tap 0–1.

Nå håper manager Mauricio Pochettino at han kan ha Harry Kane på topp når det virkelig gjelder. Dersom Tottenham skulle vinne kampen mot Real, er de allerede klare for cupspillet i Champions League.

Marucio Pochettino på tirsdagens trening foran kampen mot Real Madrid sammen med sitt trenerteam, Jusus Perez (t.v.) og Miguel d’Agostini (t.h.).

– Vi håper at Kane er hundre prosent og klar til å spille i morgen, sa Pochettino til Tottenhams egen TV-kanal tirsdag.

Han opplyste at Kane har trent denne uken, men at det ikke blir tatt en endelig avgjørelse på om han spiller før på kampdagen.

Fikk en bråstopp

Hele september gikk på skinner for Tottenham. Harry Kane scoret på bestilling, de slo Borussia Dortmund i Champions League og spilte seg inn topp 4 i ligaen.

Slutten av oktober ble ikke like bra. Tapet mot Manchester United var bittert ifølge manager Pochettino.

– Vi fortjente ikke å tape den kampen, sa han.

Selv om Real Madrid gikk på et sjokktap i den hjemlige ligaen sist søndag mot Girona, mener Pochettino at det ikke er et lag i dårlig form de møter.

– Real Madrid har to ansikt. Og de er alltid opp mot sitt beste når de spiller Champions League. Vi gleder oss og det blir stort å møte ett av verdens beste lag på Wembley.

Mer enn bare Kane

Real Madrids Marcelo spilte 1–1 kampen mot Tottenham i Madrid for drøye to uker siden. Han er klar på at Tottenham er langt mer enn bare Harry Kane med henvisning til Znedine Zidanes antydning foran det første møtet. Han sa at Tottenham var et «Harry Kane-lag». Det skapte oppstandelse blant britiske journalister.

– Kane er en veldig viktig spiller, men Tottenham er langt mer enn en spiller. Jeg har sett dem i mange kamper, og jeg har sett Kane gjøre flotte ting. Men jeg har også sett mange av de andre spillerne gjøre flotte ting, sa Real Madrids venstreback dagen før kampen ifølge The Guardian.