Bodø/Glimt videre i Europa. I neste runde venter AC Milan.

Zalgiris Vilnius ga Bodø/Glimt kamp til døren, men Glimt vant 3-1 og tok seg videre til tredje runde i europaligakvalifiseringen. Der blir AC Milan motstander.

Bodø/Glimt kunne juble for avansement i Europa.

Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius 3–1

Zalgiris Vilnius ga Bodø/Glimt kamp til døren, men Glimt vant 3-1 og tok seg videre til tredje runde i europaligakvalifiseringen. Der blir altså den italienske storklubben motstander.

AC Milan slo Shamrock Rovers 2-0 etter mål av Zlatan Ibrahimovic og Hakan Çalhanoglu.

Det gjør at Glimt skal til San Siro for en meget, meget tøff bortekamp i den tredje kvalifiseringsrunden i Europaligaen. Det oppgjøret spilles torsdag 24. september.

Glimt gjorde sin del av jobben et par timer tidligere etter 3-1 over sin litauiske motstander.

– Jeg synes ikke vi leverte en særlig bra kamp, men vi tar med oss seieren. Vi må inn og se på hva som ikke stemte i dag. Det lugget fremover, og vi hadde for store avstander i laget. Men vi vant, sa Marius Høibråten etter kampen.

– Det kjennetegner et godt lag å vinne på en halvveis dag, fortsatte stopperen.

Les også

Slo tilbake etter tidlig kalddusj: Rosenborg enkelt videre i Europa

Tre mål på elleve minutter

Hjemme på Aspmyra var det Glimt som tok ledelsen etter 20 minutter. Sondre Brunstad Fet kastet seg inn i en duell med Zalgiris-målvakt Martin Berkovec, før målvakten glapp ballen. Philip Zinckernagel kunne bare trille ballen i mål, til store protester fra gjestene. Dommeren godkjente målet.

Gjestene utlignet ved Liviu Antal etter 26 minutter, før Victor Boniface skled inn 2-1 like etter, fra et hjørnespark. Det var også stillingen til pause.

Nær utligning, så punktering

Glimt slet med å skape det helt store gjennom hele oppgjøret. Gjestene var uhyre nære 2-2 etter 75 minutter da Hugo Vidémont kom alene med Nikita Khajkin, men målvakten gjorde seg stor og reddet mesterlig.

Og da skjedde det som «måtte» skje. Minutter senere headet Patrick Berg inn 3-1 og punkterte kampen for Glimt. Det ble også resultatet.

Sondre Brunstad Fet, Jens Petter Hauge og Bodø/Glimt skal møte storklubb. Førstnevnte er på utlån fra AaFK og får dermed oppleve et Europa-eventyr.

Milan videre

For Milan hamret Ibrahimovic inn 1-0 etter halvspilt omgang. Italienerne vant ballen høyt i banen, og svensken fikk ballen på 14 meter. Han var alene med keeper og la ballen lekkert i nærmeste.

Tyrkiske Hakan Çalhanoglu bredsidet inn 2-0 etter halvspilt 2. omgang. Da gikk også luften ut av irene.

Dermed er det duket for storkamp for Milan når selveste Bodø/Glimt kommer på besøk neste torsdag.

(©NTB)