Fotball

Drømmefotball fra Glimt – utklasset Stabæk på Aspmyra

(Bodø/Glimt – Stabæk 4–1) Det var Bodø/Glimt slik det norske fotballpublikumet har lært dem å kjenne de siste sesongene. Da var Jan Jönssons menn sjanseløse, men Antonio Nusa (16) imponerte.

  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det ble brutalt for Stabæk på Aspmyra. Det var spilt drøye halvtimen da det sto 4–0 til et dødelig effektivt hjemmelag, som i praksis hadde avgjort kampen før pause.

– Det var en solid førsteomgang, men andreomgang er vi skuffet over alle sammen. Det er et godt bilde på at det fungerer når man gjør som man skal og at det ikke fungerer når man ikke gjør som man skal, sier Ulrik Saltnes til TV Norge.

For andre omgang «vant» Stabæk etter en scoring av 2005-modellen Antonio Nusa.

– Vi har bare oss selv å takke. Vi blir kanskje litt hovmodige, høye og mørke. Samtidig var vi utrolig gode før pause. Vi lekte oss med dem. Så bekmørkt er det ikke, smiler Glimt-kapteinen.

Les også

Omoijuanfo må vente tross interesse: – Skal mye til at noen går herfra nå

Lasse Nordås fikk tillit fra start for første gang av Kjetil Knutsen og åpnet målfesten for gultrøyene etter en corner fra Patrick Berg.

Før kvarteret var spilt doblet Sondre Brunstad Fet ledelsen. Sunnmøringen var våken på en retur etter et skudd fra Ulrik Saltnes og trillet inn dagens andre.

Neste scoring satte Saltnes inn selv. Fredrik Bjørkan vant tilbake ballen høyt i banen, driblet seg effektivt forbi backen og slo inn. Innlegget ble blokkert til Saltnes’ føtter og midtbanespilleren fant nettmaskene for tredje gang.

Omgangens godbit var det Erik Botheim som fikk æren av å sette i mål. Marius Lode, Bjørkan, Nordås og Saltnes kombinerte effektivt med én og to touch-spill – akkurat slik bare Glimt kan – før spissen fant det lengste hjørnet med et velplassert skudd.

Les også

Rekdals HamKam-suksess: – Jeg har panikk for at det skal stoppe

Etter pause falt tempoet i kampen. Begge lag benyttet muligheten til å bytte flere mann og for Stabæk ga det uttelling.

Antonio Nusa (16) imponerte under sitt innhopp og reduserte med et praktfullt mål. 16-åringen driblet seg løs og skrudde ballen elegant i det lengste krysset, bak en sjanseløs Nikita Haikin.

– Jeg ble sjokkert, smiler tenåringen.

– Et veldig bra mål. Han er skjerpet og konsentrert og nøler ikke. Han har noe interessant ved seg, roser Stabæk-trener Jan Jönsson.

Et skår i gleden for Glimt var Marius Lodes skade. Han gikk av banen før pause, men ifølge Knutsen skal det ikke være alvorlig. Verre gikk det trolig med Sondre Sørli.

– Jeg frykter det er alvorlig. Jeg skal ikke være doktor, men vi frykter at det er korsbåndet, forteller Knutsen, som fra før mangler kantspilleren Ola Solbakken.

Stabæk ligger nest sist i Eliteserien etter fem strake tap. Glimt topper divisjonen på målforskjell foran Molde, riktignok med én kamp mer spilt en romsdalsklubben.

Les også

  1. Hareide innrømmer RBK-krise: – Av og til kan ting gå helt annerledes enn man hadde trodd

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Fotball
  3. Bodø/Glimt
  4. Stabæk Fotball