Foden satte fyr på England med ny sveis

Englands stjerneskudd Phil Foden (21) får stor oppmerksomhet for sin nye EM-sveis. Engelsk presse sammenligner han med 1996-helten Paul Gascoigne (54).

– Jeg tror han har skjønt hva han gjør. Han hevder selv at han bare hadde hatt samme sveis i evighet og at han ville prøve noe nytt. Men det er en slående likhet, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Tirsdag viste Manchester City-stjernen Foden frem sin nye, blonde sveis.

Det fikk engelsk presse til å sammenligne ham med Paul Gascoigne, som var en av de beste spillerne i EM i 1996, da England gikk til semifinale på hjemmebane.

Les også

Mancinis forvandling: – Italia er vakre å se på

– Sånn er den moderne medievirkeligheten. Man inviterer jo til et visst press her, sier Alsaker.

Her er eksempler på hvordan Fodens nye sveis dominerer engelsk presse:

Alsaker tror Foden virker robust til å takle det store presset på ham i forkant av hans første mesterskap med landslaget, men kommer med en advarsel.

– Jeg tror ikke han blir satt ut av litt tyn på sosiale medier. Men det er en nådeløs nasjon å representere. Det har mange fått erfare. De viser ingen nåde med sine egne om det går dårlig, sier Alsaker og fortsetter:

– Han kommer fra en fantastisk sesong. Han skal inn i sitt første mesterskap og virker å være en selvsikker, ung gutt. Vi får håpe han klarer å skape noen magiske øyeblikk, sier Alsaker.

DOMINERTE: Paul Gascoigne var Englands store stjerne under EM i 1996, da de kom til semifinale på hjemmebane.

Phil Foden har forklart sin nye frisyre.

– Jeg har hatt samme sveis i mange år nå. Jeg tenkte jeg skulle prøve noe nytt. Jeg våknet opp i dag med mange sammenligninger til Gazza og Eminem. Det var min egen greie, og folk har gjort det til noe annet, sier Foden.

Les også

Müller tilbake i landslagsvarmen: – Et fenomen

Gascoignes karriere var på toppen før Foden ble født i 2000, men Englands nye stjerne har fått med seg hvilken profil veteranen er.

– Jeg husker å ha sett høydepunkter av Gazza på TV. Han var en utrolig spiller. Hele nasjonen vet hva han betydde for landet og gjorde.