Haaland endte måltørken på nådeløst vis

Erling Braut Haaland (20) hadde gått syv kamper uten scoring. Mot Werder Bremen fant han endelig veien tilbake til nettmaskene.

Erling Braut Haaland gratuleres av kaptein Marco Reus.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Pål Strande Gamlemoen

Borussia Dortmund – Werder Bremen 4–1

For en målscorer som Erling Braut Haaland må det ha virket som en evighet. Syv kamper uten scoring. Hadde en av Fotball-Europas heteste spisser blitt tatt av presset? Var han stresset?

Etter 34 minutter i søndagens kamp mot Werder Bremen gjorde han slutt på praten. På stillingen 1–1 fikk Dortmund straffespark. Haaland plukket opp ballen, gikk til straffemerket og la den ned. Noen ville kanskje knekt av nervøsitet der han sto og ventet.

Men Haaland var fokusert og kald. 20-åringen sendte keeper Jiri Pavlenka én vei og ballen kontant i motsatt hjørne. Den 619 minutter lange måltørken var over, uten at Haaland feiret voldsomt av den grunn. Han ville ha mer.

Noen få minutter senere sto han alene foran åpent mål og satte inn dagens andre, etter klabb og babb i feltet.

Scoringene var tilbake. Haalands tilsynelatende ustoppelige scoringstog er tilbake på skinnene.

– Det er selvfølgelig dritt (å ikke score), men nå har jeg begynt på nytt igjen. Nå har jeg gått 50–60 minutter uten mål, så jeg må begynne å score igjen snart, sa Haaland humoristisk i det V Sport-sendte intervjuet etter kampslutt.

Scorer i nesten hver kamp

Og siden praten om måltørken nå kan legges bort, går det igjen an å beundre den norske spissens elleville statistikk.

Målene mot Werder Bremen var Haalands 50. og 51. for Borussia Dortmund. Han har ikke spilt mer enn 54 kamper for klubben. Sånn sett var det kanskje ikke altfor rart at det ble skriverier etter syv kamper uten scoring.

Nå har han 23 Bundesliga-mål denne sesongen. Kun Robert Lewandowski har flere.

Målene hjalp Dortmund til 4–1-seier. De tre poengene var svært viktige for Haalands lag. Nå er de kun fire poeng bak Eintracht Frankfurt på fjerdeplassen. Den gir Champions League.

Perlescoring

Men det startet ikke problemfritt for Dortmund. Etter 13 minutter ble bortelagets Milot Rashica spilt gjennom på lekkert vis. Han banket ballen i det lengste hjørnet.

Men Dortmund behøvde kun et drøyt kvarter på å svare. Det 18 år gamle stjerneskuddet Giovanni Reyna mottok ballen like utenfor 16-meteren. Ballen fikk en liten sprett da han la til rette, før han dunket til. Skuddet gikk knallhardt opp i det nærmeste hjørnet.

Så endte endelig Haaland måltørken, før han like etter enkelt kunne sette inn sitt andre.

Haaland fikk flere muligheter til å sette hat tricket.

Jaktet på matchballen

Med 3–1 til pause tok ikke Dortmund spesielt stor risiko de siste 45 minuttene. Haaland fikk likevel flere sjanser til å sikre seg et nytt hat trick. Det var tydelig at han hadde lyst på matchballen.

Etter 82 minutter så det et øyeblikk ut til at han hadde fått det. Da stanget han ballen i mål etter et frispark. Linjemannen var imidlertid rask med å markere for offside, noe som var korrekt.

Istedenfor var det lagkamerat Mats Hummels som fastsatte sluttresultatet til 4–1, da han raget øverst i feltet på et hjørnespark.

Men Haalands måltørke er over. Det lover godt for Dortmund i sesonginnspurten.