Fotball

Historisk trening: 30 møtte opp på byens nye storsatsing på jentesiden

Håpet er allerede å utvide det nye tilbudet.

NY JENTESATSING: Bak fra venstre trenerne Fredrik Bakkelund, Jonas Johansen, Lars-Gunnar Johnsen og Ingeborg Liahjell. Foran fra venstre kohorten av Skarp-jenter: Signe Kristiansen, Sigrid Kleiven, Nora Strand, Tuva Holte og Sofie Bjerkaas. Så kohorten av Fløya-jenter fra venstre: Vilja Oskarsson, Tuva Solstad, Maja Christensen og Sara Sandvik Pedersen.

Onsdag 3. februar var første trening med byens splitter nye tilbud for unge jentefotballspillere. Fra klubbene Kvaløysletta Sportsklubb, Hamna IL, Fløya, Skarp, NTG-U og TIL, var rundt 30 jenter samlet i Fløyahallen i et tilbud for jenter som satser på fotballen født i årene 2005–2008.

– Vi prøver å fyre på så mye som mulig i forhold til styrkingen av kvinnesatsingen, og jentefotballen er en sentral del av det. Tromsø som by har hallutfordringer, med lite treninger. De ligger på 1–2 økter i snitt i en ungdomsskolealder, som er en viktig alder å utvikle seg, så vi prøver å starte med dette med en ekstra økt for de mest interesserte og de som virkelig har lyst til å bli god, og så prøver vi å ha fokus på rolletrening og gir de oppgaver de kan ha med seg hjem i sin klubb, som de kan utvikle videre der, sier Jonas Johansen til iTromsø.

Les hele saken med abonnement