Fotball

Tidligere Start-spiller: – Ingen som kritiserer deg i Norge

– I Norge er alt positivt, sier den tidligere eliteserieprofilen David Nielsen.

David Nielsen spilte for Start i perioden 2006–2007. Han gjorde syv mål på 21 kamper for kristiansanderne. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

 • Mats Haugland
  Mats Haugland

David Nielsen gjør for tiden stor suksess i AGF Aarhus, som ligger på andreplass i dansk Superliga. Nå har treneren fått spørsmål om sin tidligere elev, Bodø/Glimt-spiss Kasper Junker, av det danske nettstedet Bold.

Nielsen mener én av grunnene til at danske spillere lykkes i Eliteserien, er at de opplever en mer positiv tone i Norge kontra Danmark.

– Jeg har selv vært i Norge, og jeg vet hva som skjer. I Norge er alt positivt, det er ingen som kritiserer deg, sier Nielsen til Bold.

 • LEST DENNE? Robert Hauge sier nei til ny Brann-jobb og krever sluttpakke. Nå går han ut mot sjefene.

Nielsen scoret fire mål på 36 kamper i Brann i perioden 2009–2010. Foto: BERGENS TIDENDE

– En helt annen historie i Norge

Junker er blant Eliteseriens mestscorende med sine 12 nettkjenninger så langt denne sesongen. 26-åringen var ingen stor suksess i Danmark, hvor han spilte for blant andre AGF og Horsens.

I Norge har derimot Junker levert varene både på utlån hos Stabæk i fjor og for Glimt i år. Hans tidligere trener, David Nielsen, er ikke overrasket over at Glimt-spissen nå storspiller. Den tidligere Brann-, Start- og Strømsgodset-spilleren forteller hvorfor:

– Det kan gjøre mye å få nye, positive øyne på seg. Det gjør Norge til et superbra sted å komme for en spiller som er litt ute i kulden i Danmark, sier han.

AGF-treneren eksemplifiserer med at hans egen klubb har sendt unggutten Kasper Lunding Jakobsen (21) på lån til Odd ut året. Kantspilleren har scoret fire mål på 15 kamper i Eliteserien.

– Jeg tror den norske mentaliteten passer spillere godt. Her i Danmark er kniven spisset og man bruker en skarp tunge når spillere ikke lykkes. Det er en helt annen historie i Norge, sier Nielsen til det danske nettstedet.

Solbakken-erstatter?

Nielsen har tidligere vært hovedtrener i både Nest-Sotra og Strømsgodset, før turen gikk videre til Danmark og Lyngby for fem år siden. Siden 2017 har han vært trener i AGF.

Dansken har gjort sine saker så bra i Århus-klubben at han i danske medier den siste tiden har blitt koblet til den ledige trenerjobben i FC København etter at Ståle Solbakken fikk sparken.

Den jobben avviser han blankt at han er interessert i.

– Det er søtt at pressen har nevnt meg, men jeg garanterer at jeg ikke skal dit (til FCK). Jeg bruker ikke tid på spekulasjoner, jeg fokuserer heller på mitt eget lag. Jeg er superfornøyd med å være her, sa Nielsen til dansk TV 2.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt11003033
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. IK Start
 2. Eliteserien
 3. David Nielsen
 4. SK Brann