Tripic med drømmescoring i storseier

Zlatko Tripic åpnet sesongen med stil i Tyrkia.

Zlatko Tripic fikk nærmest legendestatus på rekordtid etter at han var med på å ta Viking tilbake til eliteserien og avgjorde cupfinalen for de mørkeblå.
  • Mats Haugland

Lørdag kveld serieåpnet Zlatko Tripic og hans klubb Göztepe i den tyrkiske toppdivisjonen. De tok imot Denizlispor på hjemmebane.

Tripic, som nøt stor tillit de siste kampene av forrige sesong, spilte hele oppgjøret på Göztepes venstrekant.

Den tidligere Viking-heltens lag fikk en drømmestart på oppgjøret, og ledet 3–0 til pause. Marcio Mossoro økte til 4–0 like etter hvilen, før Denizlispor fikk et trøstemål.

Les også

Drømmescoring og målfest i Viking-triumf: – Verste jeg har sett

Drømmemål

Så - snaue tyve minutter før slutt - var det duket for Tripic-magi. Lyngdølen dro seg inn fra venstrekanten og klemte til fra drøye 25 meter. Han pisket ballen som et prosjektil i lengste kryss.

Målet lignet farlig mye på det tidligere lagkamerat Zymer Bytyqi leverte for Viking i 3–5-seieren over Kristiansund tidligere samme kveld.

Les også

Bytyqi: – Det må være det beste målet jeg har scoret

Se Bytyqis drømmetreff her:

Utelukker ikke retur

Tripic gikk fra Viking til Göztepe i vinter og har en kontrakt som strekker seg til sommeren 2021, med opsjon på en forlengelse på ytterligere ett år.

Etter å ha sittet en del på benken i starten i Tyrkia, startet han de seks siste serierundene etter koronapausen. Laget hans endte til slutt på 11.-plass i Süper Lig.

I et intervju med Aftenbladet i sommer, svarte Tripic slik på spørsmålet om han noen gang kommer tilbake til Viking.

– Det er vanskelig å spå, men jeg tror ikke folk blir sjokkert om jeg kommer tilbake en gang. Samtidig svarte jeg det samme da jeg forlot Start og dro til Tyskland. Men ja, det er absolutt noe jeg vurderer, sa Tripic.