Fotball

– Vi har prestert for dårlig til å fylle opp Stadion

– Det blir nok ikke veldig fullt på tribunene mot Kristiansund, erkjenner Eirik Horneland.

Eirik Horneland har et håp om fullsatte tribuner i løpet av høsten, men tror ikke det skjer mot Kristiansund søndag ettermiddag.
  • Erik Heimdal

– Det blir bra med flere folk på tribunene fremover, sier Brann-trener Eirik Horneland til Bergens Tidende.

Lørdag ettermiddag åpnet landet opp igjen, noe som betyr at Brann Stadion teoretisk sett kan fylles opp i kampene som kommer.

Men Brann-treneren tror ikke på fullt hus i søndagens kamp mot Kristiansund, selv om kapasiteten kommer til å være mye større enn den har vært siden 2019.

– Det blir nok ikke veldig fullt mot Kristiansund. Vi har prestert for dårlig for lenge til å fylle opp Stadion og få veldig mange folk på tribunene, erkjenner Horneland.

Lørdag ettermiddag hadde Brann solgt nesten 5000 billetter til kampen mot Kristiansund. Det er under en tredjedel av kapasiteten, som er på omtrent 17 500.

Felix Horn Myhre har aldri spilt foran et fullsatt Brann Stadion.

Håper på fullsatt Stadion i høst

Felix Horn Myhre ble offisielt Brann-spiller 1. juli i år, og har aldri spilt foran et fullsatt Brann Stadion.

– Men jeg synes det har vært veldig bra trøkk, selv om det ikke har vært i nærheten av fullt hus. Så jeg tror det blir veldig positivt for oss at flere folk får slippe inn på Stadion i tiden fremover, sier han.

Midtbanespilleren, som i det siste har etablert seg som Branns høyreback, mener forbedringen i lagets prestasjoner vil gjøre at det kommer flere på Stadion i de kommende kampene.

– Tror du det er realistisk å håpe på et fullsatt Brann Stadion i løpet av høsten?

– Ja, det tror jeg. Dersom vi spiller bra fotball, vil interessen øke. Og så er det ikke usannsynlig at vi skal spille ganske viktige kamper utover høsten. Så det er lov å håpe, svarer Horn Myhre.

Møter medaljekandidat

Horneland er kjapp med å påpeke betydningen av folk på tribunene, og har et lite håp om det samme som Horn Myhre.

– Vi håper å kunne få til et fullsatt Brann Stadion i løpet av høsten. Vi må bare levere gode prestasjoner fremover, sånn at folk synes det er artig å stille seg bak laget, sier han, og fortsetter:

– Publikum er ekstremt viktig, og vi skal prøve å få folk til å være med på at vi skal stå i divisjonen.

Tromsø tok tre poeng borte mot Lillestrøm lørdag kveld, noe som gjør at avstanden opp til trygg grunn er fem poeng.

Det gjør at søndagens kamp får enda større betydning.

– Det kan bli en interessant kamp. Det er et KBK-lag som jager gull og medalje, og et Brann-lag som jager fortsatt eksistens, sier Horneland.

Horn Myhre forventer god motstand av laget som ligger på 3. plass i Eliteserien, men har troen på at Brann kan få med seg noe fra oppgjøret.

– Jeg tror det blir tøft. De har vært strålende og er i god flyt, men det blir ikke umulig. Vi har spilt noen gode kamper i det siste, så jeg tror absolutt at vi kan få med oss noe derfra, konkluderer han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. SK Brann
  2. Eliteserien