Fotball

Brann tapte poeng etter gedigen bom like før slutt

En Brann-straffe og en kremscoring fra Haugesund sikret 1–1 i vestlandsderbyet. Ett minutt før slutt bommet Branns Kristoffer Løkberg på åpent mål.

 • NTB

Haugesund-Brann 1–1

Brann gikk opp i føringen da kaptein Vito Wormgoor scoret på sin egen strafferetur i første omgang, men Haugesunds Sondre Tronstad klinket til med en nydelig scoring etter hvilen.

Ett minutt før full tid bommet Løkberg på ballen noen få meter fra mål. Foran åpent bur burde han ha avgjort kampen.

Dermed endte det 1-1 i derbyet, og Brann innehar 3.-plassen på eliteserietabellen. De rødkledde har dog flere kamper spilt enn lagene rundt. Haugesund ligger på 7.-plass.

– Jeg ser det blir et stort rom der, så stuper jeg inn. Jeg får egentlig ballen der jeg tenkte at jeg skulle ha den også, men jeg vet ikke hva som skjer. Det er surt, sier Løkberg til Eurosport om bommen.

– De har sine sjanser. Det var store sjanser begge veier. Det var en kamp som bølget fram og tilbake. Jeg synes egentlig det er riktig med uavgjort, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport etter kampen.

Kaptein Vito Wormgoor sendte Brann i ledelsen, men det holdt ikke til seier. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund åpnet kampen best og kom til en kjempesjanse allerede etter tre minutter, men Brann-keeper Håkon Opdal stormet ut og avverget scoring.

Så fikk hjemmelaget en real nedtur da Alexander Stølås ble skadd og måtte ut etter 20 minutter.

– Ikke straffe

Bergenserne løftet spillet, men det var hjemmelaget som skulle komme til de neste store sjansene. Innbytter Kristoffer Velde fyrte av med venstrefoten, men skuddet traff utsiden av stolpen.

Kampen bar preg av mange avblåsninger og oppstykket spill, men etter 35 minutter smalt det på Haugesund stadion. Branns Veton Berisha var på løp igjennom, fikk en fot på ballen, men ble felt av Fredrik Pallesen Knudsen.

Brann-kaptein Wormgoor bommet på straffesparket, men fikk en ny sjanse på returen. Den satt han kontant i mål.

I pausen fikk de to involverte i straffesituasjonen se den i reprise.

– Det er ikke straffe. Ballen går motsatt vei av der du går. Jeg tar ballen først. Se, jeg er på ballen først. Jeg gidder ikke, jeg orker ikke, sa en frustrert Knudsen til Berisha og forlot intervjuet med Eurosport.

Gedigen sjanse

Etter hvilen ble hjemmefansen vitne til et vakkert mål da Sondre Tronstad utlignet til 1-1. Fra rundt 20 meter hamret 23-åringen til med strak vrist, og ballen suste opp i hjørnet, utakbart for Opdal.

Haugesunds Sondre Tronstad klinte til med en vakker scoring i vestlandsderbyet mot Brann. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Jeg har ikke scoret på fire år. Det var et lykketreff, sa Tronstad til Eurosport etter kampen.

– Det er godt for selvtilliten å få den ene der. Jeg har fått så mye tyn for det i garderoben, så det var deilig å få den i dag.

Minutter senere kunne Haugesund tatt ledelsen da Ibrahima Wadji på ypperlig vis fintet av en mann inne i sekstenmeteren. Avslutningen alene med Opdal var dog for svak og føk utenfor.

Begge lag skapte flere store sjanser mot slutten av kampen, og størst var innbytter Kristoffer Løkbergs ett minutt før full tid. På åpent mål klarte ikke 27-åringen å stokke beina og bommet fullstendig på ballen. Der burde Brann ha tatt seieren, men i stedet endte det med poengdeling.

Etter kampen var stemningen mellom de involverte i straffesituasjonen, Berisha og Knudsen, langt bedre, men de sto fortsatt på sitt. Begge mente også at 1-1 var et rettferdig resultat.

– Vi fortjente ikke bedre i dag. Det er den dårligste kampen vi har spilt i år, sa Berisha.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Brann-jubelen stilnet etter supermål. – Ingen god kamp, mener treneren

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Het James reddet Molde i toppkampen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  MFK-børsen: Disse to Molde-spillerne markerte seg

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Brann-profilen legger seg flat: – Det er altfor dårlig

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Brann fikk etterlengtet straffe og vant mot Tromsø

 6. FOTBALL
  Publisert:

  TIL-børsen: «Klønet det til da han laget det avgjørende straffesparket»