Elyounoussi til medisinsk sjekk hos Premier League-klubb - blir tidenes dyreste norske spiller

Landslagets Mohamed Elyounoussi skal være enig med Southampton om en overgang som gjør ham til tidenes dyreste norske spiller.

Mohamed Elyounoussi ser ut til å få Premier League-drømmen oppfylt.
  • NTB
  • 100% Sport

Bare en medisinsk sjekk gjenstår før Mohamed Elyounoussis overgang til Southampton går i orden. Det melder VG og TV 2 onsdag kveld.

Moi skal gjennomgå den obligatoriske legesjekken torsdag, etter å ha blitt enig med Southampton om de personlige betingelsene. Ifølge VG har partene kommet til enighet om en femårskontrakt.

Det var agenten Ferhat Cifci som forhandlet på vegne av spilleren onsdag, og Moi ankom selv flyplassen Gatwick i London like før midnatt onsdag kveld.

Les også

Hevder Elyounoussi er på vei til Premier League som tidenes dyreste norske spiller

Basel aksepterte allerede tirsdag et bud på nordmannen. Det var VG som først meldte at Elyounoussi er på vei til Premier League.

Sveits-proffen blir trolig tidenes dyreste norske fotballspiller.

Ifølge britiske Sky Sports har Basel godtatt et bud fra Southampton på rundt 16 millioner pund. Det tilsvarer 172 millioner kroner. VG skriver at den engelske sørkystklubben betaler omkring 190 millioner kroner for Moi.

Tore André Flo er fortsatt dyreste norske spiller etter at Rangers kjøpte ham fra Chelsea for 165 millioner kroner i 2000. Den rekorden står nå for fall.

Moi gjorde 14 mål på 45 kamper for Basel sist sesong, deriblant to i mesterligaen. Han noterte seg også for 15 målgivende pasninger i den sveitsiske ligaen, og var den spilleren som noterte seg for flest målpoeng med 26.