Reiten skulle til å legge seg ned i smerter. I stedet brøt hun en ny barriere.

Guro Reiten scoret sitt første mål i Champions League. Samtidig går hun langt i å love spill for LSK Kvinner frem til neste års VM.

Guro Reiten scorer sitt første Champions League-mål.
  • Odd Inge Aas

LSK Kvinner-Brøndby 1–1

JESSHEIM: Guro Reiten har herjet i Toppserien og vært den klart beste spilleren på norsk jord de siste årene, men i Champions League hadde aldri en av Sunndalsøras tre fotballprofiler scoret.

Ikke før halvtimen var spilt mot Brøndby på kunstgresset på Jessheim stadion.

– Endelig satt den, og så var det bare flaks også, vettu, sier Reiten og smiler etter kampen.

– Flaks? Det så jo veldig fint ut.

– Ja, men jeg fikk en trøkk i forkant så jeg var egentlig på vei til å sette meg ned. Men så kom ballen og da måtte jeg skyte. Den gikk jo i mål, ler hun.

Det som skjedde var at Reiten fikk ballen i drømmeposisjon på 20 meter. Hun ladet skuddfoten, skjøt, scoret, haltet, ble gratulert av jublende lagvenninner og la seg til slutt ned på bakken.

Glade tilskuere fikk et bekymret drag over ansiktet, men trakk et lettelsens sukk da de så at hjemmelagets største profil var i stand til å spille videre.

Dermed er også utgangspunktet godt med tanke på å ta seg til kvartfinalen i Champions League.

LSK-spillerne gratulerer Guro Reiten og sjekker samtidig at alt står bra til med målscoreren. Hun fikk en smell i foten, men kunne fortsette kampen.

Det kan også bety at Reiten blir i LSK frem til etter neste sommers VM. Fremtiden til toppscoreren er et tema hun blir konfrontert med hyppig.

– Jaaaa, sier hun og drar litt på det, før hun legger til:

– Det er kamp hver tredje dag og det er så mye som skjer. Jeg tar en vurdering etter sesongen, men alt spiller selvfølgelig inn. Det hjelper på, sier hun og legger til nok et smil.

Trener Hege Riise er trygg på at Reiten blir med i en eventuell kvartfinalen i slutten av mars neste år.

– Jeg tror ikke det skjer noe før VM, sier hun.

Reiten sier seg enig i at «Riise er en fornuftig dame» da vi konfronterer henne med uttalelsen fra treneren.

Danskene slo rakst tilbake

LSK Kvinner har allerede sikret seg sitt femte strake seriemesterskap etter en prikkfri sesong. 23 kamper har gitt 23 seire. I helgen kvalifiserte de seg til nok en cupfinale, til tross for at Røa ledet 3–0 tidlig i annen omgang.

Nå vil Hege Riises elever ta et nytt steg. Målet er kvartfinale i Champions League, et nivå det er ni år siden sist Norge hadde et lag. Da ble Røa rundspilt og tapte med tilsammen 10 mål over to kamper for Turbine Potsdam.

Dessverre for LSK utlignet danskene bare fem minutter etter Reitens vakre åpningsmål.

Høyreback Emilie Henriksen ville vise at hun også har en skuddfot som holder høyt nivå. Fra langt hold smalt hun ballen over keeper Cecilie Fiskerstrand, som ikke var i stand til å få hansken på den.

Les også

Jaktes i England, Tyskland og Italia: Dette sier landslagsprofilene om fremtiden

Kom ikke nærmere enn tverrliggeren

Reiten og Sophie Haug hadde begge gode muligheter til å score, i tillegg headet Anja Sønstevold i tverrliggeren seks minutter ut i den andre omgangen.

Dermed var det hjemmelaget som var nærmeste seieren. Derfor svarte Emilie Haavi «egentlig ikke» på spørsmål om hun var fornøyd med 1–1.

Hun fikk en solid smell i pannen og fullførte med bandasje som skjulte en blå kul. Et enda bedre plaster på såret vil en kvartfinale være.

– Det er klart det ville betydd mye. Det er det vi har hatt som mål helt siden jeg kom til LSK, sier hun, og mener det må være bra motivasjon før returkampen om to uker.

I fjor vant LSK tilsvarende oppgjør i sekstendelsfinalen 3–1.

– Vi har gode minner fra den banen. Vi har mer inne enn hva vi fikk vist i dag, og jeg er sikker på at vi får det ut der, sier Haavi.