Fotball

– Skuffet, men stolt

<p><strong>WIEN:</strong> Guus Hiddink stolt tross tap.</p>

GEPA-2606083461 - WIEN,AUSTRIA,26.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Russland vs Spanien, RUS vs ESP, Halbfinale. Bild zeigt Teamchef Guus Hiddink (RUS) und seinen Dolmetscher Igor Kornejew.Foto: GEPA pictures/ Markus Oberlaender Foto: Digitalsport

  • Max
  • Christian Thorkildsen
  • Ole K. Sagbakken

– Jeg kan ikke høre noe av det dere spør om på grunn av regnet, sa Guus Hiddink til pressen etter kampen.

Da hadde det høljet ned i samfulle 90 minutter på Ernst-Happel-Stadion, og kreftene til hans russiske løpsmaskineri hadde tatt slutt for alvor. For etter to smått magiske fotballkamper, mot Sverige og Nederland, var det tilbake til hverdagen på mest brutalt vis i semifinalen mot Spania.

– Selvsagt er vi skuffet akkurat nå. Men det ble etter hvert en fullt fortjent spansk seier, og de slet oss ut med en-touch-fotballen sin.

– Derfor kan jeg samtidig ikke være annet enn stolt, heller. Vi har kommet til semifinalen, og det er en fantastisk prestasjon av oss, sa Hiddink.

For tredje gang

Og kronet dermed ikke managerkarrieren foreløpig med finaleplass i et mesterskap. Både i VM i 1998 (Nederland) og i 2002 (Sør-Korea) sto Hiddink på sidelinjen under en semifinale, og tapte. Torsdag skjedde det igjen.

– Nå skal vi slappe av litt, så konsentrere oss om VM-kvaliken. Det er en vanskelig kvalik, med blant annet Tyskland i gruppa. Men vi har lært mye i denne turneringen, sa han.

Hva med Arsjavin?

Som også måtte svare på spørsmål om EMs store gjennombrudd, Andrej Arsjavin. For mot Spania var ikke spissen på det nivået han har vært i det siste.

– Han har vært god i to kamper, og fått et voldsomt trøkk mot seg. Spanjolene var samtidig veldig godt forberedte. Men totalt sett har han vært veldig god for oss, så får vi se hva som skjer ham i framtiden, sa Hiddink til det.

Før han reiste seg, fikk applaus fra salen. Og bukket pent før han gikk.

  1. Les også

    Xavis X-faktor

Les mer om

  1. Fotball-EM