Sogndal er klare for Tippeligaen

Overbevisende seier mot dumpekandidat Hønefoss sikret opprykket for Eirik Bakkes menn.

Sogndal sikret søndag opprykket fra 1. divisjon etter 5-2-seier borte mot Hønefoss. I Bergen ga Åsane en hjelpende hånd til Brann med 2-0-seier over Kristiansund.

Med to serierunder igjen er det klart at Sogndal blir blant de to første lagene i 1. divisjon. Det ble spikret etter at de vant mot Hønefoss, samtidig som Kristiansund tapte borte mot Åsane. Babacar Sarr, Mahatma Otoo (2), Kristian Opseth og et selvmål av Hønefoss' Sigurd Svendsen sørget for storseieren.

– Når vi vinner 5-2 og rykker opp, bør vi vel være godt fornøyd, sa Sogndal-trener Eirik Bakke til NTB.

Tøff kamp

Hvittrøyene tilbake i det ypperste selskap etter én sesong på nivå to.

– Nå er det full jubel. Det er en fantastisk gjeng som har jobbet knallhardt siden sesongstart. Vi rykker opp med tre kamper igjen, så laget overrasker meg stadig. Vi visste det kom til å bli en tøff kamp mot et Hønefoss-lag som hadde alt å tape, sa Bakke.

Sogndal står med 56 poeng, mens Kristiansund som for øyeblikket ligger på tredjeplass, er ti poeng bak. De to lagene møtes i en hengekamp førstkommende onsdag, men selv med Kristiansund-seier blir det umulig å ta igjen serielederen.

Sandnes Ulf kan på sin side komme opp på 47 poeng med seier over Levanger søndag kveld, men med kun to kamper kan de umulig komme seg blant de to beste.

Brann-hjelp

Åsanes seier mot Kristiansund gjorde også at Brann tok et sjumilssteg mot eliteseriekontrakt. Med seier hjemme mot Bærum mandag er det kun teori som skiller bergenserne fra eliteserien 2016. I de to øvrige kampene med tidlig kampstart søndag befestet både Jerv og Ranheim sine kvalifiseringsplasser. Jerv vant greit 3-0 hjemme mot Nest-Sotra, mens Ranheim slo Strømmen 4-2 borte.

(©NTB)