Nå har TIL gitt spisstalentet tilbud om ny kontrakt

TIL vil signere Runar Espejord (19) for minst tre nye år.

SCORET: Runar Espejord reddet poeng for Tromsø mot Aalesund. Her i duell med Akeem Latifu.
  • Rune Robertsen

I midten av september avslørte iTromsø at TIL ønsker å forlenge avtalen med spisstalentet. 19-åringens avtale går ut i juli 2016, og dermed kan han i teorien skrive under en ny avtale med en annen klubb tidlig etter årsskiftet. Det ønsker klubbledelsen å unngå ved å få forlenget avtalen i høst.

Les også

Espejord: - Ikke skremt av eliteserienivået

Håper på snarlig løsning

Etter det iTromsø kjenner til ga TIL Espejord det forventede tilbudet rett før helga. Tidligere har det vært antydet fra klubben at en slik avtale skal gå over minst tre år.

— Vi har lagt ut et tilbud, så tar vi derfra. Håper at vi klarer å få gjort om ikke så alt for lang tid, men jeg kan ikke gi noe tidsestimat på når det skjer, sier Svein Morten Johansen, TILs sportssjef til iTromsø.

— Jeg er veldig åpen for å forlenge med TIL, men det er agenten og Svein-Morten som styrer det der. Jeg stresser ikke med å få signert noe heller, sier Espejord til iTromsø.

Agent Kent Karlsen sier at partene snakker sammen.

— Jeg kan bekrefte at vi er i god dialog, men ønsker ikke kommentere noe utover det akkurat nå, sier Karlsen.

Les også

Toerne florerer på TIL-børsen, men denne unggutten var et friskt pust

Fikk tillit

Espejords benkesliting i TIL-laget har vært oppe til diskusjon, særlig denne sesongen, da Zdenek Ondrasek har sviktet mye foran mål. Søndag for halvannen uke siden fikk Espejord 30 minutter hjemme mot Aalesund. Da scoret han utligningsmålet i oppgjøret som endte 1-1, sitt første i eliteserien noen gang. Mot Molde søndag fikk han tillit fra start og var en av lagets mest framtredende i oppgjøret som endte med 0-4-tap.

— Vårt ønske om å signere Runar har vart lenge, og at tilbudet som kom nå var varslet i september, før han fikk spilletid fra start, sier Johansen.

Flere ut?

Klubbledelsen har 10 spillere som er på utgående kontrakt i høst. I tillegg har de varslet at de ønsker å skrive ny kontrakt med Espejord, samt 20-åringene Lasse Nilsen og Kent-Are Antonsen. De to sistnevnte har avtale ut 2016. — Dette er prosesser vi jobber mye med for tiden, sier Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk