Slik fryder svenskene seg over norsk VM-exit

«Endelig en gladnyhet», skriver Aftonbladet

GLAD NYHET: Norges tap for England i åttedelsfinalen i VM omtales som en glad nyhet i svenske Sportbladet.

Skuffelsen var stor både blant den norske troppen i Canada og her hjemme etter nattens tap mot England 2-1 i åttedelsfinalen. Men hos nabo Sverige var det gode nyheter. Noe storavisen Aftonbladet vet å markere.Norges tap betyr at Sverige fremdeles har en sjanse til å komme seg til OL. Dersom Nederland taper mot Japan natt til onsdag, møtes Norge, Sverige, Nederland og Sveits til omspill om de siste europeiske OL-plassene. England kommer ikke til OL siden de konkurrerer som Storbritannia, som ikke har noe fotballag i OL.

— Oj, det visste jeg ikke. Det er bra, sa matchvinneren Lucy Bronze til Aftonbladet da hun fikk vite at deres seier holdt liv i den svenske OL-drømmen.

— Det er bra å vite at vi hadde flere fans enn de engelske, legger hun til.

Les også

Japan kan redde Norges OL-drøm

— Redd tabbemåneden!

Mens Aftonbladet takker de engelske damene, retter Expressen fokus mot et av Sveriges egne lag med en bønn til U21-landslaget i fotball før EM braker løs onsdag.

— Redd tabbemåneden, ber avisen med bilder av U21-landslaget + kvinnelandslagene i basket og fotball som har røket ut av EM og VM de seneste dagene.

Tsjekker i fokus

Les også

«Morten Harket, Edvard Munch, Henrik Ibsen. Your team took a helluva beating»

Englands seier over Norge var historisk for de engelske damene. Aldri før hadde de vunnet en sluttspillkamp i et mesterskap, men allikevel får de labert med plass på de britiske forssidene.

I stedet er det en 35 år gammel tsjekker som dominerer sportsavisenes flygeblader i England denne morgenen. Peter Cechs mulige overgang til Arsenal får all fokus på forsidene.

Natt til søndag møter England vertsnasjon Canada i kvartfinalen.