Fotball

Ferdig i Fredrikstad - flytter hjem til Sørlandet

Roger Risholt har spilt sin siste kamp for Fredrikstad, men legger ikke opp ennå.

Roger Risholt er ferdig i Fredrikstad, og kommer hjem til Sørlandet.
  • Håvard Karlsen

FREDRIKSTAD (fvn.no): — Jeg flytter hjem til Arendal etter at jeg har tatt B-lisensen her i Sarpsborg 27. november. Får se hva som skjer, men motivasjon og kroppen vil et år til, sier Risholt til Fædrelandsvennen.

37-åringen hadde avskjedsintervjuet sitt med Fredrikstad Blad mandag. Der sier Nedenes-mannen at han ikke ønsket at det sportslige utvalget i Fredrikstad skulle bestemme hva som skjedde med ham.

— Det jeg har bevist i høst er en bekreftelse på at de tok feil, da de ønsket at jeg skulle finne meg en ny klubb, sier Risholt til avisen.

Midtbanespilleren, som er ferdig med sin tredje periode i FFK, ble fryst helt ut da klubben ansatte Jan Halvor Halvorsen før 2016-sesongen.

— Jeg var langt inne i en mørk tunnel, hvor ingen ville slippe meg ut. Dette var min tyngste periode gjennom hele karrièren. Sportslig utvalg sa at jeg kunne se meg om etter en ny klubb, men det ønsket jeg å høre fra treneren. Da jeg hadde en spillersamtale med Jan Halvor (Halvorsen) som kom inn, sa han at det var tøff konkurranse om plassene. Ingenting annet antydet han, sier Risholt.

— Trodde jeg var "død"

I sommer fikk Halvorsen sparken, og Starts tidligere hovedtrener Mons Ivar Mjelde ble hentet inn. Det var starten på en opptur både for Risholt og Fredrikstad.

— At de ansatte Mons Ivar var en åpenbaring for meg, selv om han i utgangspunktet trodde jeg var "død". Den følelsen det var å få komme inn i laget mot Ullensaker/Kisa var sterkt, Presset på laget var stort, men jeg elsket det. Da jeg forlot banen på stillingen 3-0 hadde jeg vist alle at jeg ikke var ferdig. Den følelsen var uendelig deilig, sier Risholt.

I de fem kampene Risholt startet, tok FFK 13 poeng. Laget som så ganske fortapt ut, reddet til slutt plassen i 1. divisjon.

- Haster ikke

For Risholts del, returnerer han nå til Arendal. Om han har muligheter til å fortsette karrieren på Sørlandet, er ennå ikke avklart.

— Jeg har akkurat tatt avgjørelsen nå, så har ikke snakket med noen. Det haster ikke det, sier Risholt til Fædrelandsvennen.

Risholt har hatt en lang karriere i fotballen. Han begynte karrieren i Øyestad, og har siden spilt for Jerv, Start, Fredrikstad, AGF, Häcken, Tromsø, Kongsvinger, Fredrikstad (andre periode), GIF Sundsvall, Kristiansund, Sandefjord og Fredrikstad (tredje periode).

Les mer om

  1. Fotball 1. div