Fotball

Det gule valget

SUPPORTERBLOGG: Tre lag er ikledd den vakreste fargen i Tippeligaen. Men hvilket gult lag bør du egentlig holde med? For meg er det i hvert fall ingen tvil.

Tre gule lag spiller i Tippeligaen 2015: Bodø/Glimt, Start og Lillestrøm.
 • Jørund Johansen
Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter.

Det er tett som bare pokker mellom dem på tabellen i år — de tre gule lagene, og to av dem møtes til kamp i kveld: Bodø/Glimt mot Start.Det er noe med den gule fargen, for min del, da. Jeg holder med et rødt lag i England, uten at jeg trenger å gå noe nærmere inn på det. Allikevel er det noe som skjer med meg når jeg ser et lag i gult. Det ligger så nært hjertet. Jeg tror skallet rundt hjertet mitt er gult, det må det være.

Hvem er så best av de gule? Selvfølgelig mener jeg det må være Glimt. Men noe sier meg at lagene de senere årene har gjort det ganske likt. Lillestrøm har selvfølgelig vært mest stabile. De har ikke rykket ned på Gud veit hvor mange år. Historien er noe annerledes for de to andre.

Både Glimt og Start har vært nede og spilt litt løkkefotball i den nest øverste divisjonen. Historien for Start er "rett ned og rett opp". En enkel oppskrift. De rykker bare ned for å vinne en masse kamper. Nå ser det heldigvis ut som om begge etablerer seg godt i Tippeligaen.

Men jeg gir vel katta i historien, den kan vel brukes til fint lite når det gjelder som mest. Hvem er best i år?

Les alle supporterinnleggene her!

Se på Ajer!

Start har faktisk overrasket meg. Jeg hadde ikke troen på dem før sesongen, jeg sa bare rett ned. Og rett opp igjen. Kristoffer Ajer gjør at Start er verdt å få med seg, ene og alene. For en utrolig spiller. Hvis du aldri har hørt om gutten, aldri har fått vite alder eller noe som helst annet, og plutselig ser en Start-kamp, så kommer du garantert til å bomme på noen punkter.

Gutten ser ut som om han har spilt toppfotball i femten år. Han kjefter på medspillere, uansett hvem det måtte være. Han har ingen respekt for motspillerne, uansett hvem det måtte være. Han vinner nesten hver eneste hodeduell og er rolig som få. Et lite stykke fotballkunst spør du meg. Men det er det Start har, dessverre. Jeg ser egentlig ikke stort mer, på tross av at jeg har blitt "overrasket".

Glimt er definitivt bedre enn Start. Ja, en dårlig første periode på sesongen. Nå, derimot, er lyden i hornet en helt annen. Glimt valser over alt og alle for øyeblikket. Vålerenga, lett. Rosenborg, piece of cake. Molde, ingen sak. Det har bare vært oppturer. Fem seire på rad, og nå jakter vi den sjette. Det er jo klart at vi er det klart beste, gule valget.

Tøff i kjeften - velg Bodø/Glimt

Ifølge Glimt-supporter Jørund Johansen er det ingen tvil om hvilket gult lag som gjelder. Her er en liten gutt med Bodø/Glimt-flagg på Aspmyra.

Hvis du nå skal velge deg et lag, og gult er favorittfargen din, så ta en personlighetstest. Er du den personen som bare går rundt og smiler og ikke tenker så mye, og er begeistret for det glade sørland, så velger du selvsagt Start. Er du en person som elsker deilig fotball, er litt tøff i kjeften og har en lidenskap for Nord-Norge, så velger du Bodø/Glimt. Vil du bli oppfattet som en med bein i nesa, så tar du blikket oppover på kartet. Det stikk motsatte sier at du ser ned. Lillestrøm tar vi ved en senere anledning.Hvis ikke dette er godt nok for å overbevise deg, så er det noen ekstra fordeler ved å være en del av den gule horde. Vi ligger først og fremst høyere opp på tabellen. Vi spiller en mye mer underholdene fotball en sørlendingene. Begge scorer mange mål, men vi har et mer, et viktig et. Trikset med Glimt er at de gir deg en del nedturer i begynnelsen, for så å bygge deg skikkelig opp etterpå. I Bodø kryr det av glade, smilende og stolte mennesker om dagen. Ingen er så god som vårt gule lag, ingen gulfarge kan måle seg med vår.

Vi snakkes i kveld. Førr evig!

 1. Les også

  Dette er fordelene og ulempene ved å være Glimt-supporter

 2. Les også

  Norway Cup og gledestårer

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Festvideo skaper trøbbel for den finske statsministeren. Sier seg villig til å narkotestes.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5