Mark Dempsey foran Molde-returen: – Vi må opp på maksnivå

Den tidligere Solskjær-assistenten mener Haugesund må prestere på sitt aller beste for å ha mulighet for poeng mot Molde.

Haugesunds assistenttrener Mark Dempsey mener Molde fortsatt er Norges beste lag.  51-åringen tror Haugesund må prestere opp mot sitt aller beste for å ha en mulighet for ett eller tre poeng mot den regjerende cup- og seriemesteren. Her er han avbildet i eliteseriekampen mellom Haugesund og Molde på Haugesund stadion i vår.
  • Martin Brøste

MOLDE: Haugesund-assistent Mark Dempsey forventer tøff kamp i kveld mot det han mener fortsatt er Norges beste lag.

Direkte kl. 19: Molde-Haugesund

I kveld er Mark Dempsey tilbake på en trenerbenk på Aker stadion for første gang siden han sammen med Ole Gunnar Solskjær og Richard Hartis forlot MFK til fordel for Cardiff i januar 2014. Før denne sesongen ble engelskmannen ansatt i Haugesund som Jostein Grindhaugs høyre hånd. Araberne har så langt prestert under det de fleste forventet før sesongen, og ligger foreløpig tredje sist i eliteserien. Allerede i andre runde av cupen kom de til kort for Fyllingsdalen, som i neste runde ble slått ut av nettopp MFK.

– Vi må forbedre resultatene. De har ikke vært gode nok. Vi ligger der vi ligger for en grunn. Alle må ta sin del av ansvaret, sier den tidligere MFK-assistenten om sesongen for Haugesund så langt.

Les også

Skullerud: – På tide å slå Haugesund

– Fortsatt Norges beste

Molde er sjølsagt store favoritter før kveldens møte. Haugesund har imidlertid en svært god statistikk mot MFK. Rogalendingene har vunnet sine to siste oppgjør på Aker stadion, og Molde har ikke slått FKH på de fem siste oppgjørene mellom lagene. Dempsey forventer likevel en meget tøff batalje mot gamlelaget.

– De er fortsatt det beste laget i Norge etter min mening. Alle spillerne våre må opp mot maksnivå, om vi skal ha en mulighet, sier 51-åringen.

– Finnes det noen svakheter i dette MFK-laget som dere kan utnytte?

– Det er svakheter I alle lag, uten at jeg trenger å gå nærmere inn på MFK sine. Vi ser på dem, samtidig som de ser på oss. Vi har en plan og en klar idé om hvordan vi skal slå dem. Om vi ikke spiller opp mot vårt beste, så vil vi bli slått. Og vi vil bli slått grundig. Det skjønner guttene, uten at vi er redde for å møte MFK. Vi har jo med oss statistikken, og har vunnet de to siste kampene der oppe, sier Dempsey.

– Tror du dere har et mentalt overtak med tanke på den gode statistikken FKH har mot MFK?

– Jeg tror ikke det er en mental greie. Vi er et av få lag som har greid å ta jevnt med poeng mot Molde de siste åra, men nå er det et ganske nytt FKH-lag. Det er nok ikke mange som levner oss store muligheter, men fotball er fotball. Bare se på Bodø/Glimt som slo RBK sist helg, sier engelskmannen.

Mye likt

Han mener det er mye likt i dagens MFK-lag, sammenliknet med det laget han var en del av fra 2011 til ut sesongen 2013. – Det er fortsatt mange av de samme spillerne. De er vant til å vinne, og klubben er vant til å vinne. Ole Gunnar startet prosjektet, mens Tor Ole har tatt det videre. Det er en klubb som leverer på et høyt nivå, men jeg tror ikke det er så store forskjeller fra det laget jeg var en del av. Klubben er bygd på Ole Gunnars fundament, sier Dempsey.

Vil bli manager

Engelskmannen legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å prøve seg som manager i den norske eliteserien om noen år. Men sjøl om det åpner seg en ledig plass i MFK når Tor Ole Skullerud gir seg etter sesongen, tror han ikke det blir han som blir Skulleruds arvtaker.

– Nei nei nei. Jeg er veldig fornøyd med å være i Haugesund, og har kontrakt her i halvannet år til, sier han bestemt.

Får tid med familien

Etter kveldens kamp, får Dempsey etterlengtede dager sammen med familien hjemme på Eide.

– Etter kampen blir jeg hjemme i ti dager. Det ser jeg veldig fram til. Da får jeg vært sammen med familien, og det kommer litt familie fra England på besøk også. I tillegg får vi med oss jazzfestivalen. Det blir kjekt, sier Dempsey.

– Og så får jeg sikkert med meg to MFK-kamper. Forhåpentligvis kan de gjøre oss en tjeneste ved å slå Bodø/Glimt neste helg, legger han til.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk