Fotball

Høgmo bekreftet

  • Roy Ellingsen

Fredag klokken 14 bekreftet Norges Fotballforbund (NFF) gjennom en pressemelding at Per-Mathias Høgmo tar over som norsk landslagssjef.

Det var Dagbladet som først meldte at Høgmo ble ansatt av styret i NFF torsdag.

Han vil dermed ta over for Egil «Drillo» Olsen. VG skriver at overgangen skjer umiddelbart, men nå er det klart at Høgmo fortsetter som Djurgården-trener ut sesongen.

Lang erfaring

Per-Mathias Høgmo representerte Tromsø som spiller i eliteserien og har en lang CV som fotballtrener.

Han var lenge inne i NFF-systemet der han trente aldersbestemte landslag på begynnelsen av 1990-tallet.

I 1995 og 96 trente han Moss sitt A-lag, før han ble trener for damelandslaget, som han blant annet ledet til OL-gull i 2000. Senere har han trent Tromsø i eliteserien i to perioder. I mellomtiden trente han Rosenborg.

I vår kom han inn i stockholmsklubben Djurgården som redningsmann etter en svak sesongstart. Nå ligger klubben trygt plassert midt på tabellen.

Tøft for Norge

Hans største meritter som trener er OL-gullet med damelandslaget, opprykk til eliteserien med Moss og gruppespill i Champions League med Rosenborg. Han var også Rosenborg-trener første halvdel av gullsesongen 2006. Nå kan Høgmo ta over et lag som har slitt med å begeistre den siste tiden, og som ligger på fjerdeplass av seks lag i VM-kvalifiseringsgruppen sin, bak Sveits, Island og Slovenia.

Saken oppdateres fortløpende.

Les også

  1. - Høgmo sier nei til Djurgården i dag

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball