Fotball

Mener Henning Berg sitter trygt etter krisestart

Den hardtsatsende toppklubben Videoton opplever sin verste seriestart på flere sesonger under nordmannens ledelse.

Henning Berg – her fra tiden som sjef i polske Legia Warszawa – har fått en tøff start i Ungarn.
  • Fredrik Saltbones

Trenerlivet i Ungarn har fått en dårlig start for Henning Berg (46).

Nordmannen ble ansatt som den ungarske toppklubben Videotons nye hovedtrener i mai. Målet var da å vinne både cup og serie, samt å gjøre det godt i Europa.

Etter tre spilte seriekamper er imidlertid poengluken opp til serieleder og gullfavoritt Ferencváros allerede åtte poeng. Videoton står med ett poeng og ligger nest sist i ungarsk eliteserie etter to tap tap og én uavgjort mot antatt svakere motstand.

Det er ni år siden klubben har hatt en lignende seriestart. Også i 2007 hadde laget fra byen Székesfehérvár – som da het FC Fehérvár – ett poeng etter tre kamper.

Ungarsk journalist: – Ikke presset ennå

Den ungarske fotballjournalisten Tomasz Mortimer mener imidlertid at Berg har vært uheldig med resultatene og at ingen kommer til å kreve nordmannens avgang med det første.

– Han er ikke under press ennå. De fleste forstår situasjonen klubben befinner seg i. Videoton foretrekker å konsentrere seg om Europa-spill, og det er én av grunnene til at Berg er ansatt. Man vil ikke være veldig bekymret med mindre det vedvarer, noe jeg ikke tror det vil gjøre etter å ha sett dem spille i Europa League-kvalifiseringen, sier Mortimer, som driver nettstedet hungarianfootball.com.

  • Solskjær etter Ullevaal-ydmykelsen: — Jeg stiller på jobb i morgen (krever abonnement)

Henning Berg er hentet til Ungarn for å få Videoton til å prestere bedre i Europa, men også i Europa League-kvalifiseringen er laget i trøbbel. Danske FC Midtjylland gikk seirende av kampen i Ungarn 1-0. Henning Berg har dermed en vanskelig oppgave foran seg før returkampen i Herning.

Midtjylland-keeper Johan Dahlin (t.v) gjorde flere gode redninger da danskene møtte Videoton i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League. FC Midtjylland var heldige og vant 1-0 på bortebane.

— For tidlig å konkludere– De har ikke spilt så dårlig. I kvalifiseringen til Europa League har de gjort det ganske bra. De knuste Cukaricki og mot et godt Midtjylland-lag var de egentlig det beste laget. De var uheldige som tapte. I serien har det vært litt annerledes. De har sett slitne ut, og det kan ha sammenheng med at de har spilt kamper torsdag og søndag hver uke, mens motstanderlagene har hatt en hel uke å forberede seg til kampene på. Mange av ungarske lagene som spiller i Europa, sliter på denne tiden av sesongen. Videoton har alltid gjort det samme, til og med det året de kvalifiserte seg og slo Sporting Lisboa i gruppespillet, så startet de svakt i ligaen, sier den ungarske journalisten.

Ferencváros har den sterkeste troppen i ungarsk fotball, og laget leder oppskriftsmessig serien etter tre strake seirer. Den luken kan det bli vanskelig å tette for Henning Berg.

– Videoton har den nest beste troppen i ligaen, så hvis de ikke havner blant topp fire i, vil det bli stilt alvorlige spørsmål. Men det er for tidlig å konkludere og det forstår folk flest også, sier Tomasz Mortimer.

Les også

  1. Solskjær: - Jeg stiller på jobb i morgen

  2. Her er de stygge Molde-tallene

  3. Solskjærs Molde ble rundspilt av Vålerenga

Les mer om

  1. Internasjonal fotball