Fotball

"Famous snow camp"?

<p>RBK er best i Norge i engelsk. Chelsea må likevel være forberedt på komiske uttalelser når de besøker Lerkendal.</p>

Trening på Mastaya dagen før Mesterligakampen Rosenborg ValenciaTrond Henriksen på presekonferansen Foto: KIM NYGÅRD

  • Trygve Lundemo

Stewart Clark er rådgiver i korrekt engelsk og har utgitt flere bøker om engelskspråklige flauser med komisk effekt. I forkant av Chelsea-kampen har han gått gjennom de norske toppklubbenes hjemmesider på internett og funnet ut at Rosenborg er best i engelsk.

— Rosenborg har gode hjemmesider på engelsk, og klubben har også gjort gode tv-intervjuer på engelsk med sine internasjonale spillere. De er uten tvil best. Brann har også nettsider på engelsk, men de har en del såkalt norwenglish. «Brann is slowly but surely climbing on the table» er en klassiker i så måte, sier Clark.

Både Lyn og Tromsø sliter med samme problem. De har nettsider på engelsk, men de inneholder for mye norwenglish. Ingen av de andre norske toppklubbene har nettsider på engelsk. Dermed går de glipp av mye internasjonal kontakt, mener Stewart Clark.

Nesten like ille er det når man prøver å gi norske ord en engelsk vri. Stewart Clark har mange eksempler på at det kan gi seg komiske utslag. Nils Arne Eggen-uttalelser som «there is hope in a hanging snore» er ett eksempel.

En kvinnelig norsk fotballspiller sa på amerikansk tv at «I tried to screw the ball in the goal», og en sliten kvinnelig svensk fotballspiller uttalte at «I just wanted to lie down on the coach».

Når det gjelder kveldens gjester, påsto en Tromsø-trener at laget hans har spilt mot dem på en berømt campingplass i snøen: «Last time we played a british side was the famous snow camp against Chelsea».

Les også

  1. Vil imponere Chelsea

  2. Britiske aviser frykter Steffen og snøen

  3. &ndash; Været spiller ingen rolle

  4. KOMMENTAR: Null lojalitet -selvfølgelig

  5. &laquo;Når Drogba snakker, da lytter man&raquo;

  6. Sier nei til 2,5 mill. i lønn

  7. Welcome back!

Les mer om

  1. Champions League